Hopelijk heb je inmiddels een beetje een beeld van wat CSS betekent én wat het voor je site kan doen. Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als je zelf al aan de slag bent gegaan met CSS op je pagina. In deze blog leg ik je uit wat CSS Bold is en hoe je dit op je pagina krijgt.

Wat is met CSS Bold maken?

Eén van de dingen die je kan aanpassen door middel van CSS is je lettertype. Wat veel mensen graag op hun pagina willen, is lettertypen in strong, bold of dikgedrukt. Gelukkig kan je dat dus ook aanpassen door middel van CSS. Zoals met veel dingen die je met CSS aanpast, is het even puzzelen. Naast met CSS bold lettertypen maken, kan je natuurlijk ook voor bijvoorbeeld italic kiezen.

Hoe maak je met CSS bold lettertypen?

In CSS heet het aanpassen van je lettertypen naar strong of bold ‘font-weight’. Je kan tijdens het stylen met CSS kiezen tussen bold en bolder. Dat geeft het verschil in dikte aan. Bold en italic worden vaak samen genoemd, maar in CSS bold pas je aan onder font-weight en italic pas je aan onder font-style. Dat betekent wel dat je een tekst strong én italic kan maken.

css bold praktijk voorbeeld

Als je al met CSS je pagina customized, hoef je alleen maar het codevenster te openen. Dit doe je door op je rechtermuisknop te klikken terwijl je op het woord staat en dan kies je voor ‘Inspect’. Dan popt er een nieuw venster op zoals je hierboven ziet.

Vervolgens zie je het kopje styles en onder de p van paragraph kan je de normale tekst aanpassen. Zo maak je je tekst dus eenvoudig met CSS bold. Als je de bold versie van je lettertype nou niet mooi vind. Dan zou je ook kunnen zeggen dat je strong niet bold wordt maar bijvoorbeeld zwart in plaats van grijs. Dat heb ik ook gedaan door de tekst donkerder te maken in plaats van bold met CSS.

Wil je nou graag een echte expert worden op het gebied van CSS en het optimale uit je site halen? Volg dan vooral de uitgebreide cursus, waar ik nog verder in ga op het stylen van je teksten.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

zelf seo doen? Waar begin je.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.

CSS BOLD