Als ondernemer en eigenaar van je eigen website is het een must om gebruik te maken van de Google Search Console. Hiermee kun je kijken naar de ranking van je website in de zoekresultaten van Google. En als je zelf de SEO van je website doet kun je ook handig gebruik maken van de Google Search Console. Heb je een medewerker of stagiaire? Dan kun je ze als beheerder toevoegen aan Google Search Console. Beheerder toevoegen aan Google Search Console

Waarom een extra beheerder?

We hebben net al kort verteld waarom de Google Search Console zo handig is. Je kunt hier een hele hoop feiten over je website uithalen. Werk je in je eentje in de Google Search Console? Dan is er niks aan de hand en hoef je geen andere beheerder toe te voegen. Maar wil je een bedrijf inschakelen voor SEO, of wil je dat stagiaires en andere werknemers ook beheerder zijn in de Google Search Console? Dan is het handig om gebruik te maken van deze handleiding ‘beheerder toevoegen aan Google Search Console’.

Beheerder toevoegen aan Google Search Console

Hoe doe je dat nou? Een beheerder toevoegen aan de Google Search Console. Het is een stuk makkelijker dan je denkt. We hebben een handig stappenplan voor je samengesteld zodat je binnen no-time een beheerder hebt toegevoegd.

Beheerder toevoegen aan Google Search Console

  1. Ga naar de Google Search Console
  2. Klik op ‘property beheren’
  3. Kies vervolgens ‘gebruikers toevoegen of verwijderen
  4. Klik op ‘nieuwe gebruiker toevoegen’

Vervolgens kun je het e-mailadres van de nieuwe gebruiker invullen en de rechten voor deze persoon bepalen. Mag diegene alles zien dan geef je de volledige rechten en anders kun je kiezen voor beperkt. Dan krijgt de nieuwe gebruiker alleen inzage. Een beheerder toevoegen aan Google Search Console heb je nu onder de knie. Voor meer informatie over de Google Search Console of voor andere handige tips over SEO kun je een kijkje nemen op onze website.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds