Afmeting Instagram Story

Waarom zou je de afmeting van je Instagram Story willen weten? Omdat je je story kunt maken op je computer in een photoeditor zoals bijvoorbeeld Photoshop of op Canva.com. Dan is het handig om de beste afmetingen te weten.

De beste afmeting Instagram Story is 1080 px bij 1920 px

Zo zorg je ervoor dat het er scherp uitziet. Ik zou wel de teksten er overheen zetten door middel van de Instam story functies. Want dan worden de teksten veel scherper dan dat je ze in je foto zet. Maar probeer dit anders eventjes uit. Want je eigen lettertype gebruiken in je Instagram stories ziet er natuurlijk wel veel mooier uit.

De afmeting Instagram story mag ook wel iets kleiner maar maak m dan in verhouding hetzelfde bijv:

  • afmeting Instagram story medium  540 px * 810 px
  • afmeting Instagram story small  540 px * 960 px

Je kunt mijn Instagram en Instagram stories volgen via @marjetwullink

instagram story size afmeting

 

 Instagram Stories App voor afmeting

Ik gebruik de Instagram stories app: Unfold. Niet alleen krijg je hierdoor direct de beste afmeting, maar je hebt ook nog mooie minimalistische designs. Natuurlijk wordt je wel verleidt tot het aankopen van fijne templates. Zo ben ik ook overstag gegaan, maar ja, er wordt ook heel veel tijd in zo’n app gestopt en hij is gratis als je niet teveel in de verleiding komt.

instagram stories formaat app instagram stories formaat app 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. Op 21 maart is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds