Ben jij van plan om je website te gaan verhuizen? Dan zijn er een aantal stappen die je moet volgen om te zorgen dat dit goed gaat. We hebben eerder al een keer geschreven over een seo checklist voor wanneer je van domeinnaam gaat veranderen. En vandaag gaan we het hebben over een andere stap in het verhuizen van je website, de adreswijziging tool van de Google Search Console.

Wat is de adreswijziging tool van Google?

Als je van domeinnaam gaat veranderen is het belangrijk om dit ook aan de Google Search Console te laten weten. Daarvoor maak je gebruik van de adreswijziging tool van Google. Als je de adreswijziging doorgeeft kan Google je URL indexeren op het nieuwe adres. En daarnaast wil je natuurlijk je positie in Google behouden.

Geef je adreswijziging door aan de Google Search Console en dan zorgt Google ervoor dat de impact op je huidige positie in de zoekresultaten tot een minimum wordt beperkt. Dit is erg fijn voor de SEO van je website. Google zorgt er ook voor dat alle zoekresultaten voor je website 180 dagen lang automatisch omgeleid worden naar je nieuwe domeinnaam. Super handig dus.

adreswijziging tool search console

Hoe gebruik je de adreswijziging tool van de Google Search Console?

Wil je van domeinnaam veranderen en je adreswijziging doorgeven aan de Google Search Console? Dit is alleen nog maar mogelijk om via de oude Search Console te doen. Hier volgt een handige uitleg om dit op een makkelijke manier te doen.

  1. Ga naar de homepage van de Google Search Console
  2. Klik op de site die je wilt wijzigen.
  3. Klik op het tandwiel icoontje en vervolgens op ‘adreswijziging’.
  4. Volg de aanwijzingen van deze tool

Dat was makkelijk toch? Je krijgt vervolgens het bovenstaande mailtje van Google waarin je je nieuwe domein kunt bevestigen. En dan heb je de stappen succesvol doorlopen. Je hebt de adreswijziging tool van de Google Search Console gebruikt. Ben je benieuwd naar een seo checklist wanneer je je domeinnaam gaat veranderen? Kijk dan tussen onze seo tips op de website.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.