Als je een presentatie wilt geven moet dit zo vlekkeloos mogelijk gaan. Als je een YouTube filmpje tussen je presentatie door wil laten zien, wil je het liefst niet switchen tussen web en keynote/powerpoint. Bovendien voorkom je dat als het internet het even niet doet, je zelf het filmpje moet gaan navertellen en uitbeelden. Door deze manier zorg je er dus voor dat je een YouTube video in keynote / powerpoint embed en niet meer op een link hoeft te klikken of afhankelijk bent van je wifi. 

Stappenplan “Youtube video in Keynote/Powerpoint presentatie embedden”

  •      1. Download je YouTube-video.

Je kan hiervoor een gratis video downloader gebruiken. Van dit soort sites zijn er duizenden als je op Google zoekt. Pas op er zijn veel van dit soort sites die virussen verspreiden. https://www.videograbber.net/ is een goed voorbeeld om veilig YouTube-video’s te downloaden. Je
kopieert dan de URL van het YouTube filmpje en plakt het in de downloader. Dit is de meest snelle manier.

De tweede manier is om een gratis desktop downloader te gebruiken. Hiervoor raden wij https://www.videograbber.net/pro.html aan. Download en installeer het programma op je Mac of Windows. Vervolgens kopieer en plak je de URL van jouw YouTube filmpje. Het plakken van de URL vind je linksboven in het programma. Een nieuw tabblad komt dan tevoorschijn waar je een keuze maakt welk formaat het filmpje gaat worden. Na keuze klik je op “OK” om het downloaden te starten.

  •       2. Embed/insluiten de youtube video in keynote/powerpoint.

De tweede stap is het insluiten van je youtube video in keynote / powerpoint.
Open Keynote en klik dan op het tabblad “Invoegen”.
Dan kies je voor “Kiezen” en kan je vervolgens je videobestand toevoegen.
Klik op “Invoegen” en de video zie je gelijk staan. In Powerpoint is dit: Video – online video. Het beste formaat voor Mac is MOV of Mp4. Voor Windows is dit AVI of WMV.

Alleen een stukje van een YouTube-video in keynote / powerpoint presentatie laten zien

Bij Powerpoint gaat dit als volgt. Je klikt op je filmpje die je al open hebt staan op een Powerpoint pagina. Vervolgens klik je op het tabblad “Afspelen” en dan selecteer je “video knippen”. Nadat je jouw filmpje hebt geknipt klik je op “OK”.
Als je je filmpje wilt inkorten in Imovie kan dat ook. Ga naar “clip” en klik dan op “split clip”. Om dit sneller te doen gebruik je op je toetsenbord: Command + shift + S. Dit kan je ook doen om de lijnen in je project te zetten waar je wilt knippen.

Wil je je YouTube video in keynote of powerpoint op een andere tijd laten beginnen als het origineel? Ga dan naar je uitgekozen filmpje op YouTube. Onder het filmpje staat een icoontje met “Share” of “Delen”. Vervolgens kan je dan je eigen tijd invullen. Je ziet dan de link veranderen. Zie de screenshot hieronder.

youtube video in keynote powerpoint

Beide manieren om een youtube video te downloaden zijn veilig en snel. Met de desktop downloader kan je meer omdat die meerde filmpjes tegelijk kan downloaden. Ook kan de online-versie niet gelijk een filmpje detecteren (dus in welk formaat het filmpje al staat).

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.