Hoe kies je het beste WordPress thema voor jouw website?

Het beste WordPress thema kiezen dat aansluit op jouw behoeftes is helemaal afhankelijk van wat je wilt gaan doen met je website. Wil je alleen een blog óf ook nog andere pagina’s en landingspagina’s met mooie ‘call to actions’ (buttons). Wil je zelf de indeling maken óf wil je liever dat alles al helemaal klaar staat.

wordpress thema kiezen

Mijn ervaring is dat er eigenlijk geen perfect WordPress theme bestaat. Elk WordPress thema heeft wel iets waarvan je denkt, tja.. dat had ik toch liever anders gehad. Meestal kom je hier pas achter als je het WordPress thema hebt geïnstalleerd en dat kan al wel eens zo’n 8 uur werk zijn geweest. Het lijkt soms heel makkelijk om een WordPress thema te installeren maar uiteindelijk om het zo te hebben als het voorbeeld kost veel tijd.

Ik kies nu al enkele jaren voor het Divi WordPress thema van Elegant themes.
Waarom?

 1. Het Divi WordPress thema heeft veel opties waarmee je elke website een eigen look and feel kunt geven.
 2. Elke pagina is te bewerken met verschillende rijen en kolommen door middel van de geïntegreerde Divi builder (pagina bouwer).
 3. Je kunt templates die je voor andere pagina’s hebt ontworpen weer inladen op nieuwe pagina’s zodat je makkelijk layouts kunt kopiëren.
 4. Divi staat in de top 3 van meest gebruikte WordPress thema’s in de wereld waardoor er veel kennis is over dit theme.
 5. Het Divi WordPress thema heeft een fijne support (helpdesk) waarbij je meestal binnen 2 dagen wel antwoord krijgt op je vragen.
 6. De pagina bouwer is geïntegreerd in het WordPress thema waardoor je website niet langzamer laadt.

WordPress thema expert worden

Ik zou iedereen die vaker WordPress websites maakt adviseren om één WordPress thema aan te houden zodat je een expert wordt in dit thema. Door het vaker gebruiken van hetzelfde WordPress thema weet je snel waar je iets moet vinden omdat je het thema goed kent.  En zelfs voor een thema, die vaak updates doet met nieuwe features, is het al veel kennis om bij te houden. Laat staan als je dit voor meer WordPress thema’s zou moeten weten.
 

Wanneer is het niet zo handig om het Divi WordPress thema te gebruiken?

 1. Als je een langzame verouderde hosting hebt die niet goed omgaat met de nieuwe technologieën van dit WordPress theme.
 2. Als je heel veel extra plugins wilt gebruiken en ook nog een zware vertaal-plugin zoals WPML, dan kan de bewerk-zijde (admin-kant) van je WordPress website erg traag verlopen.
 3. Een heel groot logo kun je niet invoegen zonder veel ge-customizde styling in te voeren. (Echter is een groot breed logo ook niet zo handig voor mobiel dus moet je voor mobiel dan ook vaak al weer een custom logo invoegen)
 4. Soms wil je net even een andere slider of een andere functie die niet voor handen is in het Divi WordPress thema, dan moet je toch nog een extra plugin gebruiken of een ander WordPress thema kiezen. (..en hoe meer plugins hoe, hoe langzamer je website laadt).

 

WordPress thema kiezen: welke kun je beter niet gebruiken?

 1. Thema’s waarbij je heel veel extra plugins nodig hebt om ze te laten werken vertragen de laadtijd van je website.
 2. Thema’s met een oneindig aantal opties die je zeker niet gaat gebruiken, ook dit zal je website vertragen.
 3. Thema’s die hele slechte reviews hebben. (ook al kun je over alles wel een slechte review vinden als je googlet, maar als je de sterren bekijkt in de WordPress rating, dan krijg je toch wel een goed beeld)
 4. WordPress thema kiezen die door maar weinig mensen worden gebruikt
 5. Thema’s die niet worden geüpdate. Dit kan de veiligheid van je website in gevaar brengen.
 6. Gratis thema’s die niet veel worden gebruikt.

Welk WordPress thema heb jij gekozen en waarom?
Reacties zijn van harte welkom.

wordpress thema kiezen

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme