Veel mensen vragen zich af hoe je het beste met WordPress SEO kunt inzetten. Dit is allemaal afhankelijk van het thema dat je gebruikt. Het beste WordPress thema voor SEO is.  Hieronder zal ik je enkele belangrijke punten laten zien die belangrijk zijn voor WordPress SEO.

  1. Vrijheid in het thema voor WordPress SEO
  2. Heading structuur
  3. Blogoverzicht met ‘echte’ afbeeldingen
  4. Andere voordelen van WordPress voor SEO

Vrijheid in het thema voor WordPress SEO

Om goed met SEO om te gaan is het belangrijk om zelf te kunnen kiezen waar je tekst en beeld neerzet. Fotografen willen vaak alleen maar beeld op hun pagina’s hebben. Minimalisten houden niet zo van tekst en houden alles het liefst zo clean mogelijk. Wat doe je dan als Google het fijn vind om tekst te lezen om te begrijpen waar je website over gaat. Dan zorg je ervoor dat het in elk geval ‘achter’ de afbeeldingen staat en bijvoorbeeld helemaal onderaan aan de pagina maak je wel een blok tekst.

Daarnaast is het belangrijk dat je bijvoorbeeld de pagina’s met je blogoverzicht zo kunt inrichten dat het niet alleen een blogoverzicht is maar dat er ook een stukje tekst boven het blogoverzicht staat en eronder. Lees hierover meer in dit artikel. Deze vrijheid om teksten op willekeurige plekken neer te zetten, wat belangrijk is voor WordPress SEO vind je in elk geval in het Divi thema dat ik gebruik voor mijn klanten.

wordpress seo

Heading structuur

Headings zijn kopjes. Zoals je ook in Word gebruikt. Kop 1 is heading 1. Wat ik bedoel met heading structuur is dat je pagina’s en je blogs niet automatisch een heading 3 bijvoorbeeld als kop boven de content neerzetten. Dit kan het beste een heading 1 (H1) zijn. Zoals een kop 1 van een hoofdstuk. Je kunt elke pagina of blog zien als een hoofdstuk uit een boek. Je kunt zelf in WordPress altijd headings toevoegen maar soms staat de eerste heading in het thema vast. Het is belangrijk dat dit in jouw thema niet zo is.

Soms is het zelfs zo dat er rondom het logo op je website een H1 is gezet of rondom een belangrijke zin in de header. Dit betekent dat er al een H1 is op elke pagina die hetzelfde is. Dat is geen goed idee voor WordPress SEO. Zorg er dus voor dat dit niet zo is. Het WordPress Divi thema doet deze heading structuur goed. Je kunt zelfs kiezen voor de groottes van je headings. Dit is vaak wat mensen weerhoudt van het gebruiken van een Heading 1 omdat deze zo groot is.

Blogoverzicht met ‘echte’ afbeeldingen voor WordPress SEO

Soms zie je hele mooie blogoverzichten in WordPress thema’s met tekstsen over de afbeeldingen. Helaas is dat minder goed voor WordPress SEO omdat de afbeeldingen dan meestal achtergrond afbeeldingen zijn. En Google heeft het idee dat achtergrondafbeelding meer voor de sier zijn. En niet ter verduidelijking van de inhoudt. Het wordt vaak ingezet als design item.

Zoals de afbeelding hieronder laat zien is dit wel hoe het zou moeten zijn. Als je dus op een afbeelding met je rechtermuisknop klikt, zou er moeten staan: ‘Save image as’/’afbeelding opslaan als’.

wordpress seo

 

 

Voordelen van WordPress voor SEO

Ik zal hierbij even enkele algemene voordelen noemen van WordPress SEO:

  • Je kunt je eigen thema kiezen en daardoor ook kiezen voor de juiste thema’s die beter zijn voor je vindbaarheid.
  • Afbeeldingen hebben een titel, bestandsnaam en alternatieve tekst waarin keywords kunnen worden gezet (dat is bijvoorbeeld niet zo bij Wix of bij Squarespace.
  • WordPress blijft up to date en gaat daardoor mee met de ontwikkelingen die Google ‘eist’ van websites.

——-

De links die ik deel zijn affiliate links. Dat betekent dat ik er iets aan verdien als je het Divi thema aanschaft via deze link. Hierdoor kan ik mijn blogs schrijven en mijn tijd besteden aan het delen van gratis tips over SEO.