WordPress is gratis, is dit te mooi om waar te zijn? Je kunt geheel gratis een WordPress account maken, het gaat namelijk om open source software. Maar wanneer je een professionele website wilt bouwen, is WordPress dan nog wel gratis? Wat zijn nu eigenlijk echt de kosten van een goede WordPress website?

Wordpress Gratis

WordPress gratis of toch niet?

Wanneer je een website gaat beginnen kun je WordPress.org gratis downloaden. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat die software ergens op het web komt te staan. Meestal zorgt een hostingprovider ervoor dat zij zelf al een systeem hebben waarmee je redelijk eenvoudig WordPress gratis kunt installeren op je eigen domein. Een eigen hosting en een domeinnaam kost ongeveer 40 tot 70 euro per jaar. Als je geen kosten aan je website wilt hebben kun je een WordPress.com site maken. Het nadeel hiervan is dat je dan geen eigen domeinnaam hebt. Als je dat wel wilt, moet je ook weer een jaarlijks bedrag betalen en de mogelijkheden zijn minder uitgebreid dan als je WordPress installeert op je eigen domeinnaam.

 

Hoeveel kost een WordPress website als deze niet gratis is?

Naast een hosting en domeinnaam (ongeveer 70 euro per jaar) is een betaald thema ook geen overbodige luxe. Wanneer je namelijk met een gratis thema gaat werken gaan sommige thema’s na verloop van tijd niet meer mee met updates van WordPress. Dit kan zelfs leiden tot het niet meer werken van je website. Of bijvoorbeeld in het verleden dat websites niet meer konden worden bekeken op mobiele apparaten.

Met een betaald thema loop je dit gevaar niet, ook heb je als je betaald erg uitgebreide functies en gaat je website mee met updates van WordPress. Een thema kun je eenmalig betalen bij WordPress, of maandelijks. afschrijven. De prijzen hierin zijn verschillend per thema, hier kun je dus het beste op de WordPress site naar kijken en de prijzen en thema’s met elkaar vergelijken.

Wat moet je nu kiezen, WordPress gratis of betaald?

Wanneer je net begint met een website is een WordPress.com zonder domeinnaam prima. Maar wil je groeien en een professionele website beginnen dan is het zeker aan te raden om voor hosting, een domeinnaam en een betaald thema te kiezen. Hierdoor heb je een unieke website met veel mogelijkheden. Je kunt altijd uitbouwen met een webshop en andere extra functies om je website extra fancy te maken. 

 

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme