CSS klinkt meteen erg spannend. Want, dat is toch iets met codes wat slimme computermensen doen? Nou, dat hoeft helemaal niet! Want wat is CSS, het is iets wat je gewoon zelf kan doen en lang niet zo spannend is als dat het klinkt.

Wat is CSS?

CSS staat voor Cascading Style Sheet en betekent dat je je site kan customizen. CSS is een code-pagina waarmee je jouw website kunt stylen, bijvoorbeeld via WordPress. Dat betekent dus dat je het niet meer met de standaard WordPress thema’s hoeft te doen, maar deze kan aanpassen zoals jij het graag zou willen. Dit doe je door codes te gebruiken.

Een website aanpassen met codes klinkt erg spannend en lastig en zo kan het er ook uit zien. Gelukkig valt dat allemaal erg mee als je weet wat de codes betekenen. Hoe CSS er in de praktijk uitziet en hoe het werk, zie je hieronder.

Hoe ziet CSS eruit?

Je kan CSS eigenlijk het beste zien als een bestand dat met ingewikkeld uitziende codes laat zien hoe website eruit ziet. Dus iedere customized optie op je site, kan je vinden in het CSS bestand. En daar kan je het dus ook allemaal aanpassen. 

Je vindt er bijvoorbeeld:

  • Welk lettertype gebruik je
  • Welke kleuren letters
  • De grootte van de letters
  • De grootte van de afbeeldingen

 

En nog veel meer als je weet wat is CSS. Hoe groter de aanpassing, hoe lastiger het misschien is. Maar dit soort basisdingen kan je prima zelf aanpassen. Codes hebben eigenlijk altijd een zelfde opbouw. Namelijk: {code : opmaak;}. Het belangrijkste zijn de haakjes en de puntkomma. Dit geeft namelijk aan dat je code klaar is. Als je deze vergeet, kan heel je site overhoop raken.

wat is css codes

Let er op dat voor je begint, je een back-up maakt van je originele site. Als er iets fout gaat, kan je tenminste nog altijd terug naar hoe het was. Het antwoord op de vraag: Wat is CSS? is nu beantwoordt. Maar hoe je een back-up maakt en hoe je zelf CSS kan toepassen op je site, leer je snel en gemakkelijk met de Code Godess Cursus.

wat is css?