De hype van dit moment is: Clubhouse! Maar wat is Clubhouse nou eigenlijk? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. Het is een nieuw sociale netwerk, die alleen toegankelijk is voor iPhone gebruikers. De app is alleen met live audio-chat. En als laatste is het op invite-only, maar hoe krijg je een invite? En hoe werkt het? Dat lees je allemaal in deze blog.

Wat is clubhouse precies?

De Clubhouse app is gebaseerd op live audio chat. Gebruikers kunnen luisteren naar:

  • Gesprekken
  • Interviews 
  • Discussies 

Je kunt luisteren naar onderwerpen die je interessant vindt. Als gebruiker kun je ook zelf een gesprek starten. Het lijkt een beetje op een podcast waar je naar luistert alleen is het verschil dat het live is. Als het gesprek voorbij is, kan je het nergens meer terug luisteren. Je kan ook een privé audio gesprek starten, daar kunnen dan geen andere leden deelnemen.

Clubhous is Invite-only

Tot nu toe is de app heel exclusief. Je komt alleen binnen met een uitnodiging van een Clubhouse member. Het is een soort van rij waarin je staat voordat je de club binnen mag gaan. En als je dan een uitnodiging hebt gekregen en je word een clubhouse member, kan je maar 2 personen uitnodigen om lid te worden. Zodra je lid bent geworden zijn er in de app manieren om invites te verdienen.

Maar hoe komt het dat het zo een “hype” is geworden? Dat komt door de CEO van Tesla die via twitter reclame maakte voor Clubhouse. Via Clubhouse had hij een gesprek met Robinhood-oprichter Vladimir Tenev. Sindsdien wil iedereen mee doen aan de hype.
Klik hier om de app te downloaden voor IOS voor je telefoon. 

wat is clubhouse