(Volle) Schermbreedte foto formaat – beste afmeting

Wil je foto’s over de volle breedte van je (WordPress) website gaan gebruiken, dan is het handig om te weten hoe groot deze moeten zijn. Want als je de beelden heel groot houdt, bijv. 3000 px breed, dan wordt de volle breedte foto wel erg zwaar voor de (WordPress) website om te laden.

Daarom is het goed om te weten wat de beste afmeting is voor de breedte van dit beeld. Nu ben ik even op onderzoek uitgegaan en de algemene mening is dat de beste breedte voor volle breedte afbeeldingen / foto’s is 1920 px breed.

Dit zie je bijv terug bij

  • Wetransfer          volle breedte foto  website    1920 px
  • The Hoxton         volle breedte bg foto (latest) 1920 px

Maar als je nou een niet grotere versie hebt van je beeld, dan hoeft het niet persé. Ik kan namelijk genoeg goed voorbeelden vinden van websites waar een lagere pixel breedte wordt gebruikt zoals bij:

  • Nike                      volle breedte foto  website 1600 px
  • Apple                    volle breedte foto  website 960/1280 px
  • Creative people  volle breedte foto  website 1620 px
  • Rijksmuseum      volle breedte foto  website 1600 px

 

volle breedte afbeelding wordpress formaat

Dus als je stockfoto’s wilt aankopen en de grotere versie is ook nog eens een stuk duurder, dan kun je ook prima de iets kleinere versie proberen. Wanneer je nou echt veel beeldkwaliteitsverschil ziet dan ga je over naar 1920 px.

 

Conclusie breedte beeldformaat full width

Als je het beeld zo groot kunt aankopen/maken, je beeld wordt niet te zwaar (max. 800kb) en beeldscherpte is heel belangrijk, dan maak je je afbeeldingen 1920 px breed. Anders kun je ook 1600 px aanhouden of eventueel nog iets afzakken naar 1280 px. Kijk dan vooral zelf naar hoe scherp het beeld is als je op een heel groot scherm naar je website kijkt.

 

 

 

 

 

 

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme