Gebruik je Divi als WordPress thema? Dan kun je gebruik maken van berichten, pagina’s en projecten. Wanneer je aan je WordPress website aan het werken bent zie je verschillende opties in het WordPress menu staan. Berichten en projecten zijn twee verschillende opties waarvoor je kunt kiezen. Maar wanneer gebruik je een project en wanneer kies je voor een bericht? Wat het verschil is tussen deze twee kun je hier lezen.

Wanneer gebruik je WordPress berichten?

WordPress berichten worden gebruikt om content op je website te zetten, bijvoorbeeld blogs, columns of actuele nieuwsberichten. Een WordPress bericht komt in het blogoverzicht te staan op je website. Dit is meestal de homepage, maar het kan ook een andere pagina zijn als je dit hebt ingesteld. Op deze website, minimalistmarketing.nl, komen de berichten bijvoorbeeld niet op de homepage terecht maar op de tips pagina’s.

Wanneer gebruik je een Divi project?

Projecten zitten niet standaard in een WordPress installatie. Deze zijn in jouw website gekomen omdat je het Divi thema gebruikt. Projecten worden vaak gebruikt als portfolio van wat je allemaal gemaakt hebt. Het overzicht van de projecten is namelijk veel visueler bedoeld en met minder tekst weergegeven dan berichten. Ook kun je Full width Projecten pagina’s maken zoals je hieronder kunt zien.

 projecten divi blogberichten

. Hieronder zie je bijvoorbeeld het portfolio van Minimalist Marketing met projecten. Je ziet voorbeelden van WordPress websites die zijn gemaakt. Projecten lijkt een beetje op een pagina maar ook op een bericht. Een project kun je namelijk inrichten als pagina, en net als bij blogberichten kun je een categorie en uitgelichte afbeeldingen bij elk project gebruiken.

Verschil tussen projecten en berichten

Als je een verzameling projecten hebt kun je deze laten zien in een overzicht, een voorbeeld hiervan zie je op de afbeelding hierboven. Net als bij blogs kun je de projecten dan sorteren op datum, categorie etc.

In het kort

Er zijn dus grote verschillen tussen WordPress berichten en projecten, maar ook kleine overeenkomsten. Wil je laten zien wat je doet en wat je hebt gemaakt? Dan kies je voor projecten. Je krijgt dan uiteindelijk een verzameling projecten die je in een overzicht kunt laten zien. WordPress berichten worden vooral gebruikt om te bloggen.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme