Een uitgelichte afbeelding is belangrijk om aan je blog bericht toe te voegen. Je voegt dan namelijk een ‘hoofd’- of ‘extra’-afbeelding toe aan je bericht. De uitgelichte afbeeldingen zijn de afbeeldingen die verschijnen in je blogoverzicht.

uitgelichte afbeelding featured-image blogoverzichtblogpaginaHoe je een uitgelichte afbeelding aan je WordPress bericht moet toevoegen gaan wij je nu uitleggen.

Hoe moet je een uitgelichte afbeelding toevoegen

Een uitgelichte afbeelding toevoegen is niet ingewikkeld.

  1. Je gaat naar het bericht waar je de afbeelding aan gaat toevoegen en dan bericht bewerken
  2. en dan zie je in de rechter kolom verschillende kopjes staan. Als je een stukje naar onder scrolt kom je het kopje ‘uitgelichte afbeelding’ tegen.
  3. Je kiest dan de afbeelding die je wilt gebruiken als ‘hoofd’-afbeelding voor in je blogoverzicht
  4. en dan sla je deze op met een druk op de blauwe knop daarboven ook in de rechtkolom ‘Publiceren of Bijwerken’.

Ik zie het kopjes ‘uitgelichte afbeelding’ niet staan…

Wanneer je het kopje ‘uitgelichte afbeelding’ niet ziet staan dan kun je dit veranderen bij je scherminstellingen. Rechts bovenin WordPress zie je de tab ‘scherminstellingen’, hier klik je op en vervolgens kun je aanvinken welke opties jij wil kunnen zien. In de afbeelding hieronder kun je zien hoe je bij je scherminstellingen terecht komt.

uitgelichte afbeelding blogoverzicht blogpagina

 

 

 

Instellingen uitgelichte afbeelding

Je kunt een uitgelichte afbeelding op verschillende manieren laten zien. Via je instellingen kun je ervoor zorgen dat de afbeelding op de overzichtspagina van je blogs te zien is, een voorbeeld daarvan zie je op de afbeelding hieronder. Wij hebben voor de Minimalist Marketings blogs ingesteld dat de uitgelichte afbeelding wel te zien is op de overzichtspagina hieronder, maar wanneer je een blog gaat lezen, dan zie je geen uitgelichte afbeelding meer. Wanneer je voor je eigen WordPress website wel graag de uitgelichte afbeelding boven in je blog wil zien staan kun je dit wijzigen in je instellingen van je Thema.

uitgelichte afbeelding featured-image blogoverzichtblogpagina

Na het lezen van deze blog weet je hoe je uitgelichte afbeeldingen kunt instellen en hoe het eruit komt te zien. Je kunt hier klikken als je meer handige WordPress tips wil lezen.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

This will close in 20 seconds