Linktree en SEO

Wellicht denk je uberhaupt, wat is Linktree? Linktree is een handige landingspagina die je kunt creëren voor bijvoorbeeld Instagram. In je Instagram profiel kun je maar 1 link zetten en in je posts kan men niet doorklikken op een link. Daarom gebruiken veel Instagrammers linkt.ree. Linktree zorgt ervoor dat je vanuit 1 link belandt op een soort ‘tussenpagina’ voordat je naar jouw website wordt verwezen. Hierdoor kun je de bezoekers meerdere links aanbieden om op de klikken dan maar 1.

Social media en je statistieken?

Gebruik je Google Analytics om je statistieken in te zien? Dan zie je ook een tabje met Social Media.

linktree seo

Oftewel, jouw statistieken houden bij hoeveel bezoekers er via Social Media op jouw website belanden. Laat dit nou net iets zijn wat Google erg kan waarderen. Daarmee laat je namelijk zien dat je als website naar buiten treedt, dat je sociaal bent. Dat is een pluspunt voor je ranking in Google.

Wat is het effect van het gebruik van Linktree voor je statistieken en je SEO?

Zodra je nu gebruik gaat maken van de Linktree-link naar de ‘tussen’ ofwel landingspagina, krijg je dus in je statistieken niet of minder Instagram links te zien. Google Analytics beschouwd Linktree niet doorverwijzing vanuit Instagram. Oftewel, je Google denkt dat je minder sociaal bent. Als Instagram een van jouw grootste social media is, is het in elk geval een goed idee om niet altijd Linktree te gebruiken als het niet nodig is. Dus gebruik Linktree alleen als het echt nodig is en je verschillende acties naast elkaar hebt lopen.

Meer tips voor SEO lezen? 

 

 

p.s. je hoeft niet heel aug/sept beschikbaar te zijn als je in elk geval in totaal 2 dagen de tijd hebt, dan is dat voldoende..