Meervoudsvormen en synoniemen & SEO

Natuurlijk schrijven is een must voor je ranking in Google. Het is al vaker gezegd, belangrijke SEO-elementen verliezen hun waarde als ze ten koste gaan van de leesbaarheid van de tekst. Keywords zijn erg belangrijk op je pagina, maar om het natuurlijk te houden, is het slim om synoniemen en meervoud te gebruiken

Meervoudsvormen

De kwaliteit van je tekst is belangrijk voor Google. Want, leesbaarheid weegt zwaar mee in de ranking. Als je bijvoorbeeld je tekst vol met je keywords zet, dan help je niet persé je bezoeker. Dat is wel een vereiste voor een hoge ranking. Het is dan slim om je keyword soms anders te verpakken. Bijvoorbeeld door het keyword af en toe in meervoud te zetten of er een werkwoord van te maken. Google zal deze alsnog herkennen als zoekwoorden, dus het benadeeld je ranking niet. En omdat het de leesbaarheid van je tekst bevorderd zal je hoger in de zoekresultaten komen.

synoniemen-meervoudsvormen-seo-google-vindbaarheid-optimalisatie

Synoniemen

Het lijkt misschien niet verstandig; synoniemen van je keyword gebruiken. Maar dat blijkt het juist wel te zijn. Google herkent synoniemen van woorden. Dus in plaats van je zoekwoord te veel te gebruiken, is het beter om synoniemen te gebruiken. In deze blogs gebeurt het ook. In de blog over keywords bijvoorbeeld: naast ‘keyword’ wordt ook het woord ‘zoekwoord’ gebruikt. Dat is een synoniem. Google begrijpt dat. Niet alleen je keywords worden herkend maar de leesbaarheid is beter. Resultaat: een hogere ranking.

Probeer dus je tekst zo natuurlijk mogelijk te schrijven. Probeer het te vergelijken met wanneer je praat. Dan variëren je woorden ook. Houdt het natuurlijk en vloeiend zodat het prettig leest voor je bezoeker. 

Wil je SEO zelf doen maar geen idee waar je moet beginnen?

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. Op 21 maart is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds