Vaak wordt op een WordPress blog de gehele tekst genomen van je hele bericht. Soms wil je dat slechts een gedeelte kan worden weergegeven. Dit kan je doen door een lees-meer tag in te voegen, dan zie je de eerste regels van je bericht. Maar als je nou een (WordPress) samenvatting wilt geven die anders is dan de eerste paar regels van je bericht dan kun je dit in een apart veld toevoegen.

Wat je hiervoor moet doen is de mogelijkheid om een ‘samenvatting’ toe te voegen ‘aanzetten’. Op het bericht waarbij je dit wilt toepassen ga je rechtsboven naar ‘Scherminstellingen’. Dan komt er een scherm naar beneden waarin je alle mogelijke opties voor de toepassingen op het bericht kunt zien. Een ervan in WordPress is ‘Samenvatting’. Vink deze dan aan.

wordpress

Vervolgens scroll je naar onderaan je WordPress bericht in het bewerkgedeelte waar je al bent en dan zie je een veld met ‘Samenvatting’.

samenvatting wordpress bericht_html_wysiwyg

Je zult zien als je hier de (WordPress) samenvatting invoegt dat je bijv. op je ‘portfolio’ pagina ook een samenvatting kunt laten zien onder het beeld in plaats van de eerste regels van de content.

Helaas moet je deze samenvatting wel vullen met HTML-tekst. Je kunt daarvoor een plugin downloaden (maar hoe meer plugins, hoe langzamer je website) of je kunt je samenvatting maken in je Wysiwyg-tabje en deze hierin opmaken en dan switchen naar de ‘Tekst'(HTML)-tab en hieruit de code kopieren en in je WordPress samenvatting plakken.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

This will close in 20 seconds