Je hebt het de afgelopen tijd misschien al aardig vaak zien voorbijkomen op Instagram, mensen die live zijn. Wanneer iemand die je volgt live gaat, komt dit te staan tussen de stories, met in kleine letters ‘live’ eronder. Iedereen kan live gaan op Instagram en sinds kort kan je ook samen, van afstand live gaan. Wil je weten hoe livestreamen op Insta in zijn werk gaat? Lees dan snel verder.

samen live instagram

Hoe werkt Instagram live?

Een voorloper van deze live functie is Facebook, waarop de livevideo’s in je tijdlijn terecht kwamen. Nu staan ze direct boven in de app tussen de stories. Een Instagram live kan over van alles gaan. Zo kan ik bijvoorbeeld in een Instagram live sessie iets vertellen over SEO, een make-up artist een tutorial geven, maar kan je ook gewoon een korte update geven, dit allemaal in real time. Een groot voordeel van live is dat dit altijd voor alle andere stories verschijnt en dus vaker wordt gezien.

Live gaan op Insta kan al in een paar gemakkelijke stappen.

  1. Swipe vanuit je feed naar rechts of click op het cameratje in je feed linksboven, waar je ook een nieuwe story aanmaakt.
  2. Helemaal onderin het scherm sta je nu op ‘normaal’. Scroll/Swipe helemaal naar links tot er ‘live’ komt te staan.
  3. Ga live.
  4. Je kan nog een aantal instellingen aanpassen, zoals een titel aan je live toevoegen of een inzamelingsactie voor een goed doel starten.

Samen live op instagram

Dit is in een notendop hoe jij live gaat op Instagram, Maar je kan ook samen live gaan op Instagram. Hoe doe je dit?

Samen live op Instagram

Samen live gaan op Insta is bijna net zo makkelijk als alleen live gaan. Je moet eerst zelf live zijn, daarna kun je een vriend(in) uitnodigen om samen mee live te gaan. Dit doe je door op het tekentje met twee emoji’s (zie afbeelding) te klikken onderaan. Je kunt nu kiezen om samen met een van je kijkers live te gaan.

Let op: als je van plan met samen met iemand live te gaan, moet diegene al wel naar jou kijken als jij live bent. Je kan alleen iemand uitnodigen om samen met jou live te gaan op Insta als diegene al naar jouw livestream kijkt. Hiermee moeten jullie even rekening houden als je van tevoren afspreekt om samen een Instagram live te doen.

Samen live op Instagram

Als je klaar bent met de livestream kun je ervoor kiezen om je live te delen, op te slaan in stories, dan kan hij ook in hoogtepunten worden gezet of de video te verwijderen.

Nog meer tips over Instagram of even wat Inspiratie opdoen? Lees hier verder! 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.