Het gebeurt mij wel vaak: ‘s nachts wakker worden en niet meer kunnen slapen. Op zich slaap ik goed in, maar ook daar gebruik ik wel wat hulpmiddelen voor. Maar vooral het ‘s nachts wakker worden en niet meer kunnen slapen zorgt ervoor dat ik overdag niet meer goed kan presteren.

s nachts wakker worden en niet meer kunnen slapen

Als ondernemer en moeder is slaap voor mij heel belangrijk. Ik wil al mijn tijd goed gebruiken om er alles uit te halen. En het ‘s nachts wakker worden en niet meer kunnen slapen kan ik daar niet bij gebruiken.

Wat doe ik tegen ‘s nachts wakker worden en niet meer kunnen slapen

 1. Geen alcohol laat op de avond 
  Vaak gebeurd het dat alcohol ervoor zorgt dat je lichaam midden in de nacht aan het verwerken en ontgiften slaat. Dit maakt je vaak wakker. Dat is niet handig, vooral niet als je dan niet meer kunt slapen. Daarom drink ik eigenlijk na 20.00 uur geen alcohol meer.
 2. Slikken van Magnesiumcitraat voor ik naar bed ga
  Magnesiumcitraat is sowieso handig, maar als je het slikt voor je naar bed gaat, zorgt het ervoor dat je zenuwen de hele nacht iets meer gerust worden gesteld. Ik ben geen medicus dus geen idee hoe het exact werkt, maar het helpt bij mij. (Koop geen normale magnesium want dat helpt niet, dus echt citraat.)
 3. Een geleide meditatie van house of deeprelax (app) gebruiken
  Vaak als ik midden in de nacht wakker wordt, dit kan door verschillende factoren komen, gebruik ik een relaxende meditatie. Dit zorgt ervoor dat ik niet ga piekeren maar weer in een slaap modus kom.
 4. De gedachte dat 20 min yoga nidra gelijkstaat aan 2 uur slaap
  Ooit is mij verteld dat 20 min Yoga Nidra gelijk staat aan 2 uur slaap. Dit zorgt ervoor dat ik rustiger wordt. Want het enige wat ik hoef te doen is de Yoga Nidra app aan te zetten. Deze gedachte zorgt ervoor dat ‘s nachts wakker worden en niet meer kunnen slapen wordt opgelost.

Wat doe jij tegen ‘s nachts wakker worden en niet meer kunnen slapen?
Laat je reactie hieronder achter en we voegen deze als extra tips toe.

Slaap lekker!

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.