Niche coaching

Niche coaching betekent dat je een niche kiest voor je coaching business. Meestal is een niche gerelateerd aan je eigen ervaring of passie.

Denk aan een niche als een burn-out coach of een relatiecoach. De een heeft zelf een burn out gehad en weet hierdoor goed waar een client doorheen gaat en hoe te helpen. Een relatiecoach heeft een passie voor de liefde en heeft meestal ook een extra opleiding gedaan om over coaching in de relatie niche.

Waarom Niche coaching

Een niche in je coaching business zorgt ervoor dat je sneller een volmondige JA krijgt van mensen. Als jij degene bent die gespecialiseerd is in dat onderwerp, zullen anderen veel sneller bij jou komen dan bij een ander. Een niche hoeft echter niet alleen een expertise te zijn. Het kan ook een werkwijze zijn of een waarde die je hebt.

Welke soorten niche coaching zijn er?

Je kunt niche coaching op:

  • je doelgroep met een probleem,
  • je waarde en
  • je werkwijze

hebben. Met een mooie mix van alle 3 maak je een Superniche.

niche coaching
Een voorbeeld hiervan kan dus zijn een doelgroep met een burn-out, jouw waarde is rust en je werkwijze is diepe ontspanning door Reiki en andere meer spirituele methodes. Jouw overtuiging is dat mensen eerst vaak zichzelf tot een diepe ontspanning moeten kunnen geven. Je helpt hen om dit te vinden en ook zelf dit te kunnen zodat ze weten hoe ze innerlijke rust kunnen ervaren. Vanuit daar ga je werken aan het oplossen van de burn out.

Je richt je op deze manier niet alleen op mensen met dat probleem, maar ook met een bepaalde werkwijze die aan moet slaan.

Hoe kan ik niche coaching inzetten?

Doordat je veel meer je in je niche gaat verdiepen kun je je niche beter bereiken door gerichter je marketing in te zetten. Je zet je niche content in op je social media en in je website. Op die manier zul je sommige mensen die goed bij jouw manier van werken passen meer aanspreken dan anderen. Het zorgt ervoor dat je het kaf van het koren scheidt. Dat je niet een uur een intake aan het doen bent met iemand die toch niet door jou wil worden gecoached. Niche coaching inzetten met content zorgt dus voor een efficientere business.

In STAND OUT vinden we een Superniche voor je coaching praktijk en gaan we je website hiervoor optimaliseren zodat je niche je ook nog eens goed kan vinden in Google.

Elke maand zijn er nieuwe plekken beschikbaar in STAND OUT. Dus reserveer je plek zodat je snel je niche coaching hebt neergezet. Zo word je een autoriteit en kun je zelfs spreker worden over een onderwerp dat exact bij jou en je doelgroep past.

 

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.