“Ik dacht: dat kan ik ook!”, zei ze vorige week toen ze voor het eerst in het grote bad onderwater door ‘het gat’ zwom.

netwerk voor ondernemers

Al 2,5 jaar zit ze op zwemles. Het was altijd een mega struggle want ze vond het niet leuk. Ze had meestal buikpijn. En ze kwam met blauwe lippen weer uit het bad.

Maar 2 weken geleden kwam een meisje met wie ze in het kleinere bad bevriend was geraakt, in haar groep. Opeens vond ze zwemles leuk! Geen buikpijn meer, geen blauwe lippen meer.

En het mooiste van alles. Ze ging onderwater door het gat. Ze zag haar nieuwe vriendinnetje door het gat gaan (met kikkersprong ipv duik dus extra moeilijk) en toen dacht ze: “Dat kan ik ook!”.

Dat is de mentaliteit die we nodig hebben.
Dat zijn de vrienden die we nodig hebben.
Dat zijn de business buddies die we nodig hebben.
Die op sommige vlakken al wat voorlopen en je met liefde helpen.
Dat is wat je moet hebben. Vooral als je soms koudwatervrees hebt.

Netwerk voor ondernemers waardoor je ook in het diepe durft te springen

Je hoeft je niet bij een netwerk voor ondernemers aan te sluiten om een netwerk te hebben.

Het netwerk dat ik heb opgebouwd aan ondernemers komt uit heel veel verschillende onderdelen van wat ik in de afgelopen 13 jaar heb gedaan, hier komt ie:

  • ik heb wel 4 verschillende werkplekken gehad waar ik per werkplek minimaal 5 goede business buddies aan over heb gehouden.
  • ik ben naar ontzettend veel leuke ondernemers (netwerk) events geweest waar ik vaak maar met 1 persoon kletste en daarna hielde we contact en volgen elkaar of spreken elkaar nog steeds.
  • Ik heb aan meer dan 1000 mensen live trainingen gegeven en daardoor hele goede connecties gemaakt met andere ondernemers. Veel zijn met me mee gegroeid en nog steeds business buddies.
  • Als laatste kunnen we social media noemen maar eigenlijk vind ik dat niet zo’n fijne plek om business buddies op te doen als ik eerlijk ben. Het blijft toch beter om in real life om te connecten. Dus vanuit social media met een event meedoen. Bijvoorbeeld waar ik in mijn podcast over heb om te gaan naar een event van Marloes

In mijn nieuwste podcast heb ik het over hoe belangrijk het is dat je business buddies hebt en een rijk netwerk aan ondernemers.

Alleen in een warm bad met mensen die je soms even mag volgen, kun je groeien.