Goede marketing voorbeelden zijn soms lastig te vinden, omdat er zoveel verschillende vormen van marketing zijn. Om een handje te helpen, hebben wij hieronder enkele voorbeelden voor deze verschillende marketing soorten op een rij gezet. 

CONTENT Marketing voorbeelden

Van de behoefte van je (potentiële) klant naar bijpassende content; dat is meestal de beste weg die je hier kunt bewandelen. Vooral als je wilt gaan voor duurzame content! Een voorbeeld is dat een potentiële klant, dus iemand uit je doelgroep, een probleem heeft op relatiegebied. Ze wil niet meer worden aangeraakt door haar man. Als jij als relatiecoach de oplossing weet voor dit probleem, kun je hier een blog over schrijven en daarna kun je dit ook weer delen op social media.

marketing voorbeelden content

 

 Zo kwamen we er inderdaad achter dat er veel wordt gezocht op ‘ik wil niet meer aangeraakt worden door mijn man’. Voor mijn klant, liefdescoach Iris Droste, was dit het perfecte idee om een blog over te schrijven. Zij kan hier namelijk goed bij helpen vanuit haar expertise. In nog geen half jaar heeft zij via Google nu een steady aantal clicks, door te helpen bij een probleem dat haar doelgroep heeft. In de tabel hieronder zie je dat zij nu ongeveer 300 clicks heeft gekregen sinds de post door Google is opgepakt en dat ze rond positie #1 staat.

content marketing voorbeelden

Marketing voorbeelden events

Jennifer van der Schaaf is een van de ondernemers die een online workshop is gestart. Namelijk een online pitch training. Voor haar hebben we door middel van een routine event marketing opgebouwd. Je zorgt voor enkele blogs waarin je kennis deelt om zelf aan de slag te gaan met je pitch, maar deelt vervolgens ook waarom het zo fijn is om de training bij haar te doen.

jennifer-marketing-voorbeelden

Zij ziet bijvoorbeeld dat mijn grootste kracht is dat ik technisch én creatief ben en bovendien ook nog eens heel resultaatgericht. Dit marketing voorbeeld voor een online workshop of training is dus een combinatie van enkele useful blogs, die je ook weer deelt op social media. Dit combineer je met reviews en andere leuke weetjes tussendoor, afgewisseld met ‘schaarste’ posts, zoals ‘nog maar 2 plekken over’.

Een LinkedIn marketing voorbeeld voor schaarste vind je hier 

Elkaar marketen: enkele voorbeelden

Kijk maar eens even wat ik hierboven heb gedaan. Ik heb enkele van mijn klanten een link gegeven vanaf mijn website naar die van hen. Dit helpt hen weer om hoger in Google te komen. Dit heet linkbuilding. Dat neem ik sowieso vaak mee in mijn services: ik noem hen op mijn website en refereer naar ze.

Tegenwoordig wordt het ook wel ‘influencen’ genoemd, wanneer dit gebeurt via social media.

Zo hebben wij ervoor gezorgd dat de kindertassen van Craekker bags op de website van Citymom zijn gekomen. Dat hebben we gedaan door een blog aan te bieden, die Bettina van Citymom zelf alleen nog een beetje hoeft te wijzigen en aan te vullen. Bettina heeft de blog en het merk vervolgens ook weer met haar volgers gedeeld. 

content marketing voorbeelden-influencen

We hopen je zo wat inspiratie te hebben gegeven met deze (content) marketing voorbeelden. Als je vragen hebt over een van deze voorbeelden, laat het ons weten via marjet@minimalistmarketing.nl

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds