In de zoektocht naar een bepaald product of dienst zijn mensen snel geneigd om in Google achter het product of de dienst, de plaatsnaam waarin zij dit zoeken te plaatsen. Het is natuurlijk fijn als dat wat je zoekt dichtbij is. Optimalisatie van jouw website voor de lokale markt noem je local SEO. Dankzij Google Mijn Bedrijf is jouw bedrijf lokaal makkelijker vindbaar. Het is dan ook een gemiste kans om geen gebruik te maken van deze tool. Google my Business laat namelijk jouw bedrijfsgegevens en reviews in 1 oogopslag zien. Daarnaast is het ook gelinkt aan Google+, Google Maps, Google Search zodat je op elk apparaat vindbaar bent. Lees meer over Google Mijn Bedrijf en hoe je jouw bedrijf kan aanmelden in deze blog.

DE BESTE tip voor local seo

Google Mijn Bedrijf (ENG: Google My Business) biedt ook kansen voor de optimalisatie van jouw website. Voor local SEO is het belangrijk om na te denken over een goede titel die wordt weergegeven in Google Mijn Bedrijf. Gebruik hiervoor keywords waarop je gevonden wilt worden en dus wat jouw bedrijf verkoopt of aanbiedt. local seo beste tip titel

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met waar mensen naar zoeken. Net als in de Google resultaten geldt ook voor local SEO in Google Business dat hoe beter de keywords keuze, hoe hoger je positie. Pas dus je titel in Google Mijn Bedrijf aan om beter vindbaar te worden. Log in met je Gmail account om je huidige titel aan te passen. De tool Google Mijn Bedrijf vind je onder de Google Apps en onder ‘Mijn Bedrijf.

 

Aanpassingen in Google Mijn Bedrijf voor local seo

Klik nadat je bent ingelogd op “Info(rmatie)”. Hier zie je de informatie die bezoekers te zien krijgen. We gaan nu alleen de titel aanpassen. Klik hiervoor op het pennetje dat staat voor bewerken.

Het volgende schermpje komt naar voren:
  • Hier vul je je nieuwe titel in ten behoeve van jouw local SEO.
  • Als je klaar bent, druk je op ‘apply’.
Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat de gegevens zijn aangepast want Google moet het wel goedkeuren. Maak de titel ook niet te lang, want dan heb je de kans dat het niet wordt goedgekeurd.
local seo beste tip titel

That’s it!

zelf seo doen? Waar begin je.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

local seo beste tip titel

This will close in 20 seconds