Iedereen heeft tegenwoordig een Instagram account en deelt de leukste foto’s uit zijn of haar leven met de rest van de wereld. Dat je volgers je foto’s voorbij zien komen op hun tijdlijn (dat is vaak maar een heel klein gedeelte van je volgers trouwens) is leuk. Maar het is natuurlijk nog leuker als de foto’s die je op Instagram plaatst ook goed te vinden zijn in Google. Maar de grote vraag is ‘Hoe moet je jouw Instagram afbeeldingen vindbaar maken in Google?’

 

Instagram afbeelding vindbaar maken in Google

 

De eerste belangrijke stap om je Instagram foto’s beter vindbaar te maken in Google is je Instagram account op openbaar te zetten. Wanneer je account op privé staat kunnen namelijk alleen je volgers je foto’s zien en kan Google je foto’s niet vinden. Wanneer je je account op openbaar hebt gezet kunnen we verder met de volgende stap: de alt-tekst van de Instagram foto.

 

Instagram foto vindbaar worden door de alt-tekst

instagram fotos afbeeldingen vindbaar maken google

Wanneer je een nieuwe foto op Instagram gaat plaatsen is het belangrijk voor de vindbaarheid in Google dat je een alt-tekst schrijft. Een alt-tekst, wat is dat en waar kun je dit schrijven? Het klinkt moeilijker dan dat het is.  Een alt-tekst betekent een alternatieve tekst voor als je de afbeelding niet kunt zien (zoals voor blinden). Met een alt-tekst ga je een afbeelding beschrijven en hierdoor weten zoekmachines zoals Google waar ze je afbeelding in de zoekresultaten moeten plaatsen. Beschrijf je Instagram afbeelding op een goede manier in de alt-tekst, dan weet Google aan welke zoekopdrachten je foto moet worden toegevoegd.

 

Nieuwe Instagram foto vindbaar maken

 

Hoe kun je een nieuwe Instagram afbeelding vindbaar maken in Google? Dat doe je door het invullen van een alt-tekst, waar je de alt-tekst kunt vinden gaan wij je uitleggen door middel van een stappenplan.

 

 1. Upload een foto naar Instagram
 2. Ga naar het scherm waar je een beschrijving etc. kunt toevoegen
 3. Klik onderaan op ‘Advanced Settings’
  Instagram afbeeldingen vindbaar maken in Google
 4. Klik op ‘Write Alt Tekst’
  Instagram afbeeldingen vindbaar maken in Google
 5. Beschrijf je foto in het tekstvakje

 

Bestaande Instagram foto vindbaar maken

 

Kun je bestaande Instagram foto’s ook vindbaar maken in Google? Ja, dat kan en het is absoluut een goed idee om dit te doen. In het stappenplan hieronder ga je je bestaande Instagram afbeelding vindbaar maken in Google.

 

 1. Klik op de foto die je vindbaar gaat maken
 2. Klik op de drie puntjes rechtsbovenin
 3. Klik op ‘edit’
 4. Onderin de foto zie je rechts de optie ‘Add Alt Text’
 5. Klik hierop en voeg de alt-tekst toe en je kunt je Instagram afbeelding vindbaar maken in Google

 

Het is dus makkelijker dan je denkt en je kunt na het lezen van dit artikel je Instagram afbeeldingen  vindbaar maken in Google. Het is goed om niet alleen je nieuwe Instagram foto’s goed vindbaar te maken maar voeg ook een alt-tekst toe bij je oude foto’s. En wie weet zie je binnenkort jouw Instagram afbeelding wel voorbij komen bij de zoekresultaten van Google.

 

Wil je meer weten over wat je dan in je Alt teksten zet? Kom naar de SEO cursus!

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.