Je homepage is de ‘shoppingwindow’ van je website. Je belangrijkste producten showcase je daar. Je gebruikt dus niet 1 keyword(-set), maar meerdere keyword(-set)s omdat je meerdere producten laat zien. Omdat er meestal geen lappen tekst op je homepage staan, kan SEO toepassen lastig zijn. Toch is dat ook heel belangrijk. Hier dus wat homepage SEO tips.

HOMEPAGE SEO TIPS

Homepage SEO tips op een rij

Het is belangrijk om te beginnen met te zeggen dat je homepage vaak niet als hoogste scoort op SEO. Gewoonweg omdat je niet één keywords-set gebruikt, er niet altijd veel tekst op staat en dus weinig ruimte is voor tekstoptimalisatie en omdat er meer afbeeldingen dan tekst zijn. Dit geldt natuurlijk niet voor elke site, maar veelal is dit wel het geval. Toch kan je wel dingen aanpassen om de SEO beter te maken met de volgende homepage SEO tips.

 1. Homepage SEO-tip #1: meta-omschrijving
  Iets wat misschien niet direct op je homepagina staat, maar waar je wel kan scoren op het gebied van SEO is je meta-omschrijving. Hierin kan je beknopt schrijven waar je site over gaat en de naam van je site in laten terugkomen. Door de juiste omschrijving te combineren met je keywords-sets en je merknaam krijg je een sterke meta-omschrijving.
 2. Homepage SEO-tip #2: voeg meer tekst toe met links
  Ondanks dat je geen lappen tekst op je homepagina gaat zetten, moet je wel wat tekst plaatsen. Grote stukken zien er simpelweg niet aantrekkelijk uit, en dat is toch wat je wil voor je homepagina. Daarom kan je wel kleine stukjes tekst verwerken in je pagina met verschillende keyword-sets. Vervolgens link je door naar de pagina waar deze keyword-sets verder worden uitgewerkt.
 3. Homepage SEO-tip #3: afbeeldingen
  Je homepage bevat vaak meer afbeeldingen dan tekst. Daardoor lijkt het moeilijk om SEO toe te passen. Maar dat kan dus ook in de afbeeldingen. Eigenlijk aan de ‘achterkant’ ervan. Dat doe je door een alt-tekst in te vullen met de bijbehorende keyword-sets. 
 4. Homepage SEO-tip #4: Overzichtelijk
  Verder is het vooral belangrijk dat je homepagina overzichtelijk is. Zet er alleen je belangrijkste producten op. Niet allemaal dus, want dan wordt het te veel. Houd je menu overzichtelijk en duidelijk. Natuurlijk moet je op je homepage linken naar je andere pagina’s, maar ga niet te veel links erin verwerken. Het moet geen doolhof van links worden.

Als je deze punten goed inzet, kan ook je homepage goed scoren voor SEO en je helpen om meer traffic naar je site te krijgen.
Wil je nog meer SEO tips? Kom naar de SEO cursus in Amsterdam.

SEO uitbesteden?

Wil je op keywords die belangrijk zijn voor jouw services en producten? Maak een afspraak voor een gratis intake om te kijken of dit iets voor jou is.

HOMEPAGE SEO TIPS