De meest populaire social media app op dit moment is Instagram. Met deze app kun je meer dan alleen foto’s delen met je vrienden. Stories maken, foto’s bewerken en reageren op foto’s met vrienden, met Instagram kun je ontzettend veel. Toch kennen veel mensen de app alleen van naam en weten ze niet precies hoe je een account moet maken etc. Daarom gaan wij vandaag antwoord geven op de vraag ‘Hoe werkt Instagram?’.

Een Instagram account maken

Laten we met de eerste stap beginnen, je download Instagram in de app store op je telefoon opent de app en gaat een account maken. Het maken van een account is super simpel. Je kunt je registreren met je e-mailadres maar je kunt er ook voor kiezen om je te registreren via Facebook. Deze laatste optie heeft een paar voordelen, je kunt namelijk foto’s die je op Instagram zet ook meteen op Facebook plaatsen. En daarnaast kun je zien wie van je vrienden op Facebook ook Instagram gebruikt. Nu gaan we door naar de volgende stap ‘hoe werkt Instagram?’.

Hoe werkt Instagram

Hoe werkt Instagram?

Als je een account hebt gemaakt en je hebt een aantal mensen gevolgd kom je op de homepage. Je hebt onderaan de pagina 5 icoontjes staan. Die gaan we nu bespreken.

Homepage

Het aller eerste icoontje, het huisje, is je homepage. Hier krijg je alle foto’s van mensen die je volgt te zien, en als ze een story plaatsen kun je die bekijken. Verder zie je links boven in de hoek een camera icoontje, hiermee kun je zelf een story maken. Aan de andere kant bovenin zie je een papieren vliegtuigje, als je hierop klikt kun je berichten sturen naar vrienden op Instagram. ‘Hoe werkt Instagram?’ is dus niet zo ingewikkeld als je dacht.

Zoeken

Dan gaan we naar het volgende icoontje onderaan, het vergrootglas. Als je hierop klikt komen er foto’s en filmpjes tevoorschijn waarvan Instagram denkt dat ze bij jou passen. Verder zie je een zoekbalk staan, hier kun je op vrienden, hashtags of locaties zoeken. Super leuk!

Foto’s plaatsen

Het derde icoontje is de optie om zelf een foto op Instagram te zetten. Jij vroeg je af ‘hoe werkt Instagram?’ maar wij gaan natuurlijk niet alles verklappen. Het is veel leuker om zelf te ontdekken hoe alle opties werken. Je kunt bij dit icoontje in ieder geval een foto kiezen, deze vervolgens bewerken en hem dan op Instagram plaatsen.

Volgers, likes en reacties

Nu gaan we kijken naar het hartje. Dit is het vierde icoontje in de rij. Je kunt het hier zien als mensen je foto’s liken, een reactie achterlaten of als mensen je gaan volgen. Verder kun je als je bovenaan op ‘volgen’ klikt zien welke foto’s je vrienden liken of wie ze gaan volgen.

Profiel

Het laatste icoon in de rij is je eigen profiel. Hier kun je je bio of profielfoto aanpassen. En je ziet hoe je account eruit ziet door een overzichtje van alle foto’s die je hebt geplaatst. Nu is de vraag ‘Hoe werkt Instagram?’ vast een stuk duidelijker geworden.

Nu je de basis van Instagram weet is het goed om zelf op onderzoek uit te gaan. Ontdek bijvoorbeeld welke opties er zijn om foto’s te bewerken en probeer een goede biografie te schrijven voor je profiel. Je kunt ook zoeken naar leuke Instagram accounts en hier inspiratie uithalen, kijk bijvoorbeeld eens op ons Instagram account.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds