Hoe vaak Google je website opnieuw bezoekt om te indexeren hangt af van hoe betrouwbaar je site wordt gevonden. Die betrouwbaarheid hangt af van een aantal factoren. Gelukkig kan je er wat aan doen om die te versnellen. De vraag die we hier beantwoorden is dus hoe vaak indexeert Google een site?

Google indexeert op betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van een site hangt van een aantal dingen af. Dus ‘hoe vaak indexeert Google?’ hangt af onder andere af van:

  • of een site al lang bestaat en als betrouwbaar gezien.
  • Ook als er regelmatig nieuwe, unieke content geplaatst wordt, vergroot dat je betrouwbaarheid.

Een grote site zoals bijvoorbeeld die van de NOS, post heel regelmatig iets nieuws en bestaat al lang dus wordt al betrouwbaar gezien. Deze artikelen worden dan ook sneller geïndexeerd waardoor deze erg snel in Google te vinden zijn.

Hoe vaak indexeert Google een site?

Dit kun je checken door jezelf te Googlen. Dan zie je jouw bedrijf als het goed is. Dan klik je op het groene driehoekje (zie hieronder) en dan klik je op ‘cached’.

hoe vaak indexeert google je site

Vervolgens zie je als je doorklikt boven je website een stuk tekst staan waarbij wordt aangegeven wanneer Google het laatste is langsgekomen. (hieronder 30 april 2018)

hoe vaak indexeert google je website

Als dat 2 dagen geleden is, weet je in elk geval dat Google elke 2 dagen langskomt. Voor de zekerheid kun je dan over een paar dagen weer checken om te zien wanneer Google dan is langsgeweest en hoeveel tijd daar tussen zat.

Hoe vaker je website wordt geindexeerd, hoe beter dit meestal is voor je vindbaarheid.

Bij een nieuwe site duurt het dus langer voor nieuwe artikelen worden opgepikt en in de zoekresultaten verschijnen.

Hoe vaak indexeert Google een site? Eigenlijk is het zo dat Google je site wel bijna elke dag indexeert maar niet altijd dezelfde pagina. Als je wilt zien hoeveel pagina’s van je website dagelijks worden bekeken, dan kun je dit zien in de Google Search Console onder Crawl-rate. Crawlen is de term voor het bekijken van robotjes door Google die zoeken naar nieuwe content om weer te geven in de Google zoekresultaten.

Wat kan je zelf doen om sneller / vaker geindexeerd te worden?

Als je een nieuwe site hebt en toch sneller geïndexeerd wilt worden, kan je gelukkig een aantal dingen doen.

  • vaker geindexeerd worden als je vaker nieuwe content plaatst. Dit kunnen nieuwe blogs en artikelen zijn, maar soms een oude pagina aanpassen met nieuwe content is ook een goed idee.
  • je site aanmelden bij Google Search Console waardoor Google weet dat je goed bezig bent met je optimalisatie. Dat je bijvoorbeeld ook je 404-fouten achterhaald via deze tool en deze oplost.

 

hoe vaak indexeert google

Een andere manier om sneller geïndexeerd te worden is door middel van verspreiding via social media. Zorg ervoor dat je op je social media kanalen je site url hebt staan. Omdat je site nu op meerdere plekken staat vermeld, wordt deze sneller geïndexeerd. Ook het regelmatig delen van nieuwe content via social media zorgt er voor dat je vaker en sneller geïndexeerd wordt. Hieronder zie je een voorbeeld zoals Interior Junkie dat doet.

hoe vaak indexeert Google een site

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.