Heb je het gevoel dat je in in de ochtend meer likes krijgt als je post dan in de middag of avond? Check of je gevoel klopt met deze tool! Naast waardevolle content posten is het ook belangrijk wanneer je post. Als je volgers niet online zijn is de kans groot dat je dus een groot bereik misloopt. Want hoe eerder je volgers met je post interactie maken, hoe beter het bereik wordt. De een beweert dat de beste tijd om op Instagram te posten in de avond is, net na het eten. De ander beweert weer dat de beste tijd juist in de ochtend is tijdens het ontbijt. Maar hoe laat moet je nou echt posten op Instagram?

Hoe laat posten op Instagram

Het is nooit bewezen door Instagram wat de beste tijd is om te plaatsen op Instagram. Echter kun je dit wel in grote lijnen checken in je statistieken. Dit is wat ons betreft de meest betrouwbare optie. Om je statistieken te kunnen zien heb je een bedrijf of creator profiel nodig. Dit verander je in je instellingen bij account > overschakelen op ander accounttype.

Checken in statistieken

Stap 1. Ga naar je statistieken of professioneel dashboard en tik op ‘alles weergeven’.

hoe laat posten op instagram in 2023

Stap 2. Tik vervolgens op ‘totaal aantal volgers’.

hoe laat posten instagram

Stap 3. Scroll helemaal naar onder naar ‘meest actieve tijden’.

hoe laat foto plaatsen instagram hoe laat posten op instagram

Hier kun je zien rond welk tijdstip van welke dag jouw volgers het meest actief zijn. Ondanks dat dit niet echt precieze tijden aangeeft, kun je hier toch een beetje uit filteren wanneer en hoe laat je moet posten op Instagram.

Apps om te checken hoe laat je moet posten op Instagram

Planoly

Planoly is een app waarbij je je posts kunt inplannen, zodat je ze niet handmatig hoeft te plaatsen op Instagram. In deze app kun je ook statistieken bekijken en dus ook hoe laat je moet posten op Instagram. Je kan zien welke dagen en welke uren het meeste bereik geven. Daarnaast kun je ook zien waar je volgers vandaan komen, wat voor geslacht ze hebben en welke leeftijd ze hebben.

hoe laat posten op instagram planoly hoe laat posten op instagram planoly

Later

Een andere app om je posts in te plannen is Later. Ook in deze app kun je zien wanneer je volgers welk uur en welke dag het meeste online zijn.

hoe laat posten op instagram later app

Welke app meer accuraat is dan de ander is lastig te zeggen. Het beste is om gewoon te experimenteren met bepaalde tijden, bijvoorbeeld; in de weekenden rond 10:00 en doordeweeks rond een uur of 19:00 of juist om 08:00.

Meer tips over Instagram? Bekijk dan onze andere blogs eens.

 

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.