Als je een ondernemer bent, dan is het zeker geen overbodige luxe om 10.000 volgers op Instagram te hebben. Alleen hoe krijg je meer volgers op instagram? Of hoe kom je zo snel mogelijk tot de 10.000 volgers op Instagram.

hoe meer volgers instagram

Op mijn Instagram account ben ik vorig jaar in 6 maanden van 750 volgers naar 10.000 volgers gegaan. Dit is niet allemaal te danken aan een leuke feed helaas. Zo makkelijk is het niet. Hieronder mijn best practices om te komen tot 10.000 volgers zodat je meer clicks naar je website krijgt via je Stories.

 •    Zorg voor een goede tagline

tagline meer volgers instagram

Wat ik heel erg merkte was toen ik in mijn tagline mijn ‘missie’ zette, dat ik veel meer volgers kreeg. Mijn missie had ik destijds omschreven als: ‘Empower women with digital knowledge’. Die tagline was iets te lang dus het was met Digi knowledge. Momenteel is minimalist marketing waar ik me op wil richten, dus is dat mijn tagline. Maar als je echt op volgers wilt richten kun je beter een bredere doelgroep richten en een missie statement er neerzetten.

 

 •    Gebruik keywords in je bio

Natuurlijk is het dan ook handig om te weten wat je keywords zijn? Daar heb ik gelukkig ook wel een blog over geschreven of je kunt de SEO cursus volgen, dan wordt alles meteen helder. Zodra je die weet. Stop er een paar in je bio zodat je zeker weet dat als men daarop zoekt binnen Instagram, dat jouw profiel oppopt om te volgen.

 •     Aantrekkelijke feed om meer volgers op instagram te krijgen

Hoe kun je dat nou het beste bereiken, een aantrekkelijke Instagram feed.

Hierbij enkele tips op een rij wat kan helpen om een aantrekkelijke feed te krijgen wat meer helpt om meer followers op Instagram te krijgen:

 • 1. Houd de foto’s in je feed in dezelfde kleurstellingen. Gebruik daarvoor eventueel een filter of template (via Canva).
 • 2. Zorg voor eenheid door bijvoorbeeld om elke foto ook een quote te posten
 • 2. Of zorg dat als ze met 3 op een rij staan, ze allemaal iets met elkaar gemeen hebben
 • 3. Gebruik zoveel mogelijk je eigen beeldmateriaal en templates (liever geen stockphoto’s)

 •     Play the follow-&-unfollow game

Helaas is er niets zo makkelijk als het lijkt. Je zult echt mensen moeten gaan volgen zodat je gezien wordt. En zelfs alleen volgen is niet genoeg. Je moet ook nog hun content liken en het liefst ook nog eens opmerkingen plaatsen bij hun posts… Dit kun je natuurlijk doen als je ‘s avonds Netflix zit te kijken. Beetje inspiratie. Wat je doet is het volgende:

 • 1. Zoek iemand op waarvan de volgers jouw doelgroep zijn.
 • 2. Volg de volgers die jij leuk vindt
 • 2. Like enkele posts van die volgers en sla enkele op
 • 3. Maak een echte comment bij een post

Ja, het is helaas niet zo simpel en erg tijdsintensief. Dat geldt eigenlijk voor elk social medium. Je zult er tijd en moeite in moeten steken om het echt goed te laten werken. Zorg daarom dat je niet alle social media wilt bedienen maar kies degene die het beste bij je doelgroep past. (hoe je dit kunt uitzoeken kan ik met je doen in de Minimalist Marketing methodeDus je kunt dit ‘meer volgers op instagram krijgen’ ook uitbesteden:

 • Een stagiair vragen of een student die weet wie jouw doelgroep is en die dit graag voor je doet.
 • Of je kunt het uitbesteden aan een externe partij. Deze doet dit voor je en hierdoor zul je zeker gaan groeien. Nadeel  bij externe partijen is dat ze jouw doelgroep niet zo goed kennen of dat het automatisch gebeurd. Dan worden er wellicht mensen gevolgd die je helemaal niet zou willen volgen. Of ze gaan mensen vaker dan 1x volgen. Dat is minder goed voor de betrouwbaarheid van je account.

 

Een instagram promotie maken (van story of post) die goed aanslaat

Je kunt ook een promotie maken waarbij je de advertentie laat zien aan je doelgroep. Sommige mensen zullen niet eens direct iets kopen via je advertentie, maar het wel zo interessant vinden, dat ze doorklikken naar je profiel en je gaan volgen. Wat ik zelf handig vind, is als een story veel swipe ups (clicks) geeft, dat je die gaat promoten.

 

 

Instagram Volgers kwaliteit verbeteren

Zorg er als laatste wel voor dat je volgers ook kwalitatieve volgers zijn. Dus dat je volgers ook jouw doelgroep zijn. Bijvoorbeeld als ze alleen maar sexy dingen op Instagram doen waar jij nooit voor zou willen werken. Zorg er dan voor dat ze geen volgers meer van je zijn. Ga naar je Followers lijst > Klik op de 3 puntjes naast de Follow knop en dan kun je klikken op ‘remove’. Want dan worden jouw posts ook echt aan je doelgroep getoond en niet aan mensen die je nooit als klant zou willen hebben.

 

Dit zijn de tips die je kunnen helpen om meer volgers te krijgen op Instagram. Heb je zelf nog tips? Laat ze hieronder achter in de reacties, dan zet ik die er bij. 

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.