Op Google zijn alle websites te vinden. Dat betekent dat Google deze allemaal heeft geïndexeerd. Dat is enorm veel werk. En met iedere dag miljarden nieuwe sites blijft Google wel bezig. Maar, hoe werkt dat dan? En hoe zorg je er voor dat jouw pagina ook wordt meegenomen?

Hoe indexeert Google?

Je site wordt pas weergegeven in Google als deze ook in de index staat. Zo’n index is eigenlijk te vergelijken met een telefoonboek of een heel groot excel-sheet met alle URL’s (links) van alle websites (incl. subpagina’s) + teksten + plaatjes. Google heeft een soort robotjes die de hele dag allerlei websites verkennen. Zowel nieuwe als al bestaande websites. Want, veranderingen op een site wil Google ook weten. Een nieuwe site wordt automatisch gevonden door Google. Je kan dit proces versnellen door Google Search Console in te stellen. Dat doe je door je site hieraan toe te voegen. Als je dat hebt gedaan is één van de opties ‘Google vragen uw URL’s opnieuw te crawlen’. Op deze manier kan je er voor zorgen dat wijzigingen op je site snel worden opgepikt in de index.

 

Wat als je geïndexeerd bent?

Als je in de enorme index staat, gaat Google je site analyseren om deze een plekje in de zoekresultaten te geven. Hier komen een aantal SEO-elementen bij kijken waar je zelf controle over hebt. Google zoekt bijvoorbeeld welk zoekwoorden er bij je site passen. Dat is iets wat je zelf aan kan passen.

Als de analyse is gedaan, beslist Google of jouw website beter is dan die van anderen en of je dus hoger in de resultaten moet komen te staan. Welke onderdelen er precies in de analyse zitten, weet niemand echt. Dit houdt Google geheim met een speciaal algorithme.

Met deze SEO tips kan je je site een boost geven in de zoekresultaten. Ook kan SEO specialist Marjet je meer vertellen tijdens haar cursus over wat het voor jouw business en bedrijf kan betekenen.

zelf seo doen? Waar begin je.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.

hoe indexeert google