Categorieën horen bij berichten. Je kunt berichten in categorieën indelen. Zoals bijv al je blogberichten die gaan over WordPress of al je blogberichten die op je blog moeten komen, noem je ‘blog’.

Categorieën kun je ook wel zien als de hoofdstukken van een boek . Tags daarentegen zijn dan beter te vergelijken met de index van je boek, de veelgebruikte woorden die je achterin je boek vind.

categorieen_berichten_wordpressAls je een categorie wilt aanmaken moet je altijd bedenken dat het te maken heeft met een (blog)bericht. Daarom kun je onder het kopje berichten ook het tabje ‘categorieën’ vinden.

Als je daarop klikt zie je onderstaand overzicht waarbij je aan de linkerkant een nieuwe categorie kunt aanmaken en rechts zie je welke categorieen je reeds hebt.

De ‘slug’ is eigenlijk de URL/ de permalink die wordt gebruikt voor de categorie. Dus bijv www.minimalistmarketing.nl/blog-wordpresss-seo zoals je hieronder bij mijn website ziet staan. Op die manier kun je je categorie ook voor Google nog iets specifieker maken met keywords.

 

overzicht categorieen wordpress en aanmaken nieuw categorie

Je kunt ook een nieuwe categorie aanmaken bij het aanmaken van een nieuw bericht. In de rechterkolom zie je  Categorieën.

nieuwe_categorie_aanmaken

Je kunt hier ook je reeds gemaakt categorieen zien. Je klikt op het linkje hieronder met ‘Nieuwe categorie toevoegen’ en vult daaronder de naam van je categorie in. Hier kun je dus niet de ‘slug’ veranderen, deze neemt WordPress automatisch over van je titel (net zoals bij de titel van een bericht).

Vervolgens klik je op de button ‘Nieuwe categorie toevoegen’ en je bericht wordt automatisch ook aan deze nieuwe categorie toegevoegd.

 

Goed WordPress Thema voor SEO

Divi theme