Sinds enkele maanden bestaat er de ‘Girls with Goals’ groepscoaching dat door enkele girls van hashtagworkmode.com is opgestart. Het begon vrij amateuristisch maar sinds 2 maanden hebben we een groepscoach bij ons groepje betrokken en dit is echt een aanrader!

Wat groepscoaching mij, als ondernemer biedt:

  • Ik stel doelen per maand
  • ben gemotiveerd om deze doelen te halen
  • kan beter verwoorden waar ik naartoe wil door het aan een groep te vertellen
  • wordt ‘gedwongen’ om na te denken over vervolgstappen
  • ik krijg elke sessie een helderder beeld over waar ik naartoe wil met mijn business.

Belangrijke onderdelen voor succesvolle groepscoaching van ondernemers:

  1. mix van startende en doorgewinterde ondernemers
  2. coach is niet enorm extravert
  3. eigen doelen stellen voor de volgende afspraak
  4. Niet teveel sturen op problemen maar vooral op kansen

1. Ondernemersmix

Een mix van startende en doorgewinterde ondernemers werkt goed omdat er zo een gevarieerd advies ontstaat vanuit de groep. De ervaren ondernemer kan de starter tips en advies geven uit ervaring. De starter kan de beperkende ideeen van de soms vastgelopen ervaren ondernemer losweken.

2. Introverte coach

Om goed gebruik te kunnen maken van de groepsdynamiek, is een sturende coach belangrijk. Echter een te sturende coach zou het voordeel van de groep teniet kunnen doen. Onze groepscoach Claire is een erg fijn voorbeeld van een goede groepscoach. Ze is sturend, samenvattend maar overheerst niet de groepsdynamiek. Ze maakt eerder deel uit van de groep waardoor de groep of de individuele groepsleden elkaar gaat coachen. Dit vind ik een heel mooie werking.

3. Doelen stellen

Als je zelf voor elke komende groepssessie een doel stelt voor jezelf, zul je merken dat de groepssessies je motiveren om deze ook daadwerkelijk te halen. Als je ze dan hebt gehaald kun je dit vertellen in de groep waardoor je extra veel terugkrijgt voor je inzet om het doel te behalen.

4. Sturen op kansen

Alleen maar problemen bespreken zorgt eerder voor een depressief praatgroepje dan een positief coachingsgroepje. Daarom is het heel belangrijk om wel problemen te bespreken maar hier uiteindelijk, door input van de groepsleden, een positieve draai aan te geven met handvatten voor oplossingen.

Ik kan elke ondernemer en girlboss aanraden om een groepscoachingssessie te starten. Zoek een leuke mix van ondernemers bij elkaar in je netwerk en huur een coach. Je zult zien hoeveel energie je eruit haalt door je doelen te stellen, positieve feedback te ontvangen, ideeen te kunnen ventileren en tips te krijgen.

Follow my blog with Bloglovin

SEO stappenplan voor jouw site

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.