De landingspagina is het eerste dat bezoekers zien als ze op jouw website komen. Deze maakt deel uit van de beslissing van de bezoekers om op jouw website te blijven of om jouw website te verlaten. Deze moet er voor zorgen dat een bezoeker actie gaat ondernemen. Kortom het is belangrijk dat de landingspagina er goed uit ziet voor bezoekers.

Uit welke elementen bestaat een goede landingspagina

Ten eerste is het belangrijk dat de pagina een duidelijke call to action button heeft, dus een knop waarmee je meteen actie kan ondernemen zoals een ‘koop nu’ knop. Zorg ervoor dat deze duidelijk is door deze een goede kleur te geven en te laten opvallen. Spreek de mensen persoonlijk aan die op je pagina komen door bijvoorbeeld een korte introductie te geven. Bespreek de positieve resultaten die je bereikt als de bezoeker jouw product/dienst koopt. Ten slotte laat je zien wat de ervaringen van andere mensen van jouw product zijn, dus door reviews te plaatsen op de website.

Voorbeelden van goede landingspagina’s

Hoe zo’n landingspagina er dan uit komt te zien, als je de bovenstaande punten mee neemt, is hieronder te zien in een aantal voorbeelden.

 

De geluksroute

Informatie

Wat de geluksroute goed doet is meteen een call to action button in beeld brengen. De zin onderin spreekt de bezoeker persoonlijk aan en ziet hierdoor ook of dit bij de bezoeker past of niet.

Design your dream year

Informatie

Als je op de pagina van Design Your Dream Year komt wordt je met een lach ontvangen. Je wordt hier meteen persoonlijk aangesproken door de foto van de vrouw en een kort tekstje. Vervolgens is er meteen een call to action button te zien.

Marie Forleo

Informatie

De bestemmingspagina van Marie Forleo heeft ook een opvallende call to action button. Als je verder naar beneden scrolt zie je ook nog een video. Ze heeft een aantal punten waarmee je kan kijken of B school bij jou past. Wil je meer informatie heb je verschillende knoppen waarmee je verder kan op de site. Verder onderin kan je doorklikken naar alle reviews. 

Dolly

Informatie

Ook bij de website van Dolly live wordt je meteen overgehaald jouw ticket te kopen met de duidelijke call to action button. Als je op deze pagina verder naar beneden scrolt zie je dat ze deze CTA button meerdere keren inzet, zo wordt je dus steeds beïnvloed tickets te kopen.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. Op 21 maart is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds