je concurrent verslaan in Google

staat je concurrent altijd hoger in Google dan jij?

in-company SEO training

Mega irritant toch als je altijd je concurrent hoger dan jou in Google ziet staan. Hoe doen ze dat toch? En hoe kun jij je concurrent verslaan in Google. Ik geef je hier enkele tips die je kunnen helpen om dit uit te vinden.

  1. Op welk keyword heb je gezocht. Is dat echt een goed keyword of is het meer branche taal. Achterhaal via de Google Ads Keywordplanner hoeveel er op dat keyword of op die keyword-set wordt gezocht.
  2. Bekijk het zoekresultaat heel goed waarmee jouw concurrent verschijnt. Wat is hun SEO titel? Wat is hun SEO beschrijving? Staat daar al het keyword in?
  3. Klik door naar de pagina of het artikel waar het zoekresultaat naar verwijst. Hoe ziet het achterste gedeelte van de link in de browser eruit? Kijk bijvoorbeeld naar de link (URL) van dit artikel daar staat eerst de domeinnaam minimalistmarketing.nl en daarna een /concurrent-verslaan-in-google. Als jouw concurrent nog geen keyword in dit laatste deel van de link heeft staan dan heb je zeker nog een kans om je concurrent te verslaan in Google.

Andere aspecten die meewegen voor je concurrent verslaan in Google

Denk aan hoeveel tekst er op de pagina staat, hoe vaak mensen terugkomen naar de pagina, hoeveel andere websites verwijzen naar deze pagina of website en hoe de keywords verder zijn gebruikt op deze pagina.

Eigenlijk leer je op deze manier vaak ook heel veel over hoe jij het beter kunt doen. Dus kijk vooral naar je concurrent en leer!

Wil je het niet alleen doen? Dan kunnen we samen gaan kijken hoe we je concurrent verslaan in Google. We bespreken ook het waarom je dat zou willen en of er wellicht nog andere mogelijkheden zijn om de juiste klanten te trekken via Google. Want wellicht staat die concurrent wel hoog in Google maar komt er niemand naar de website of koopt niemand de service. 

leuke in-company SEO training

Maak een gratis
advies afspraak

Wordt het easy peasy ? Of is het onmogelijk op de zoekwoorden waarop jij vindbaar wilt worden. Ik kan dit heel snel voor je bekijken.

En misschien kunnen we een leuke omweg vinden om toch je concurrent te verslaan.

This will close in 20 seconds