Eén van de belangrijke elementen om te gebruiken bij je SEO zijn bullets, of ook wel opsommingen genoemd. Zoals in eerdere blogberichten al is beschreven, is de invulling van je tekst van belang voor Google. Die gaat er namelijk vanuit dat een goed leesbare tekst een aantal elementen in de opbouw heeft.

Waarom bullets?

Een bezoeker die op je pagina komt, zal eerst scannen of de pagina wel biedt waar hij naar op zoek is. Een pagina scannen gaat een stuk makkelijker als er een opsomming in voorkomt. Dat vindt niet alleen je bezoeker, dat vindt Google ook. En daarom bevorderen bullets je ranking. Bullets kunnen worden gebruikt in de zogenaamde lijstjesberichten zoals: drie redenen om… Maar ze kunnen ook als korte samenvatting in de tekst gebruikt worden.

Keywords in een opsomming

Google hecht waarde aan opsommingen in je tekst. Een manier om nog meer de waarde van je keywords te vergroten, is om die ín de opsomming te zetten. Deze keywords worden als nog belangrijker gezien door Google. Het kan helpen om een tussenkop aan je bullets te geven en daar je keyword in te verwerken. Overdrijf het gebruiken van je zoekwoorden in de bullets niet, het moet wel een natuurlijke tekst blijven.

Bullets-Goaldiggers-Club-Opsomming

The Goaldiggers Club

De dames van The Goaldiggers Club maken erg veel gebruik van opsommingen in hun berichten. De meest voor de hand liggende berichten waarin bullets worden gebruikt, zijn berichten als: ‘Vijf tips voor een productieve werkplek’. Maar ook in andere teksten gebruikt The Goaldiggers Club opsommingen, waardoor de teksten makkelijk te scannen zijn en beter in de ranking komen.

 

Wil je SEO zelf doen maar geen idee waar je moet beginnen?

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds