โ€˜Ik heb geen tijd om te bloggenโ€™ is een veel voorkomende reden waarom je denkt aan bloggen uitbesteden.

De meeste van mijn Instagram volgers hebben namelijk genoeg ideeรซn.

Alleen het uitvoerenโ€ฆ daar zit ergens een bottleneck. Dan maar het bloggen uitbesteden… of toch niet…

Enkele oplossingen om het bloggen uitbesteden in de ijskast te zetten:

1. Schrijf korte blogs. Het hoeven geen hoogdravende epistels te zijn. Als je mensen al een beetje in de goede richting kunt helpen met je blog, dan heb je al veel blije lezers. Zo las ik ooit in een blog waarom het klepje van mijn dikke darm naar de dunne niet goed openging. Mijn probleem werd weer een beetje helderder door die blog.

2. Blijf bij jezelf. Kijk niet teveel naar anderen. Bedenk hoe jij graag je content schrijft. Ik maak bijvoorbeeld graag technische dingen wat simpeler met DIY / How to-artikelen. Maar als jij nieuwe projecten hebt afgerond kun je ook die delen als nieuwe content. ๐˜๐˜ฆ๐˜ต ๐˜จ๐˜ข๐˜ข๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ธ๐˜ฅ, ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ดรฉ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฌ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ป๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ.

3. Zorg voor het werken in een thema of in themaโ€™s. Zo kader je de onderwerpen voor jezelf af. Dan heb je niet meer duizenden ideeen maar wellicht een stuk of 20. Dat is overzichtelijker en zo ga je sneller aan de slag.

Wil je meer weten over het werken in themaโ€™s? Download mijn content strategie weggever.

Gedeeltelijk het bloggen uitbesteden

Wat je wel kunt doen is gedeeltelijk het bloggen uitbesteden. Ik werk veel samen met merken waarbij we alvast een goede voorbereiding voor het bloggen neerzetten. Zo hoef je alleen nog maar je eigen sausje over je blog te gieten en klaar is kees. ร‰n niet onbelangrijk, hij is ook nog eens Google proof.

Hoe dat ‘gedeeltelijk bloggen uitbesteden’ in zijn werk gaat? Dat kunnen we altijd samen overleggen maar het kan bijvoorbeeld zo gaan:

  1. We bespreken samen een blogstrategie in thema’s.
  2. Jij vertelt binnen welk thema je aan welke content al hebt gedacht.
  3. Wij denken mee over welke van deze content de beste kansen heeft om goed te scoren in Google en op socials.
  4. We gaan op onderzoek uit voor de beste keyword-set voor je blog.
  5. We zetten een introductie en enkele kopjes neer.
  6. Jij vult eigenlijk alleen maar in met jouw ideeen en levert (stock)beeld aan.
  7. Wij zetten de blog voor je online, inclusief afbeeldingen en dat allemaal SEO (Google) proof.

Lijkt je dat wel wat?

Plan dan een kennismakingsgesprek.

Ik kijk ernaar uit om jouw blogstrategie neer te zetten.

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. ๐ŸŽฏ Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieรซn, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.