Wat wordt er exact bedoeld met bloggen op Instagram? Bloggen op Instagram wil zeggen dat je niet je persoonlijke verhalen op je website-blog zet, maar op Instagram. Je gaat dus echt een blog schrijven op Instagram met een relatief lang verhaal. Wil je gaan beginnen met bloggen op Instagram? Lees hieronder een aantal voor en nadelen van het bloggen op Instagram.

Voordelen van bloggen op Instagram:

Om te beginnen is bloggen op Instagram heel makkelijk. Een post maken is zo gemaakt. Daarnaast heb je geen website nodig als je gaat bloggen op Instagram. Een website maken kost namelijk veel tijd en kennis. Het scheelt dus heel veel tijd als je gaat bloggen op Instagram.

In het kort dus even de voordelen van bloggen op Instagram:

  • Makkelijker en sneller posten en inloggen
  • Geen tijd en kennis kwijt aan het leren gebruiken van je blog

Als je wel een website hebt is bloggen op Instagram een goed platform om juist nog meer mensen naar je website te krijgen. Als je dan een blog op Instagram post kan je verwijzen naar je website en daar plaats je dan de rest van je blog. Zo geef je ook niet meteen alles weg in je Instagram blog.

Bloggen op Instagram: Voor- en nadelen

Nadelen van bloggen op Instagram:

  • Je verhaal kan nooit heel lang zijn, dan moet je het opdelen of in verschillende posts zetten of verder schrijven in de comments.
  • Mensen lezen vaak geen hele lange verhalen dus haken sneller af als je echt iets langs wilt gaan posten
  • Het is minder duurzaam dan bloggen op je website omdat je met je post niet (of bijna niet) gevonden wordt in Google. Dat is bij een blog op je website wel het geval. Als je goed vindbaar bent in Google kun je met een blogbericht gewoon elke maand honderden al dan niet duizenden bezoekers trekken. Je hoeft dus niet steeds te blijven posten om traffic te krijgen zoals via bloggen op Instagram.

Wat je wel wel kan doen is een goede intro schrijven op Instagram of LinkedIn waar je mensen door laat klikken naar je echte blog. Zo komt er toch nog verkeer naar je blog.

Meer instagram tips?

Heb je nog meer vraagtekens rondom Instagram? We hebben nog meer blogjes geschreven vol met Instagram tips! 

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.