Wil je een blog beginnen met WordPress? Geen probleem met deze stappen heb jij binnen no time een blog op je website staan. Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om een WordPress website hebben. Heb je die? Dan kan je aan de slag. 

Maak bericht aan

Om een blog te beginnen met WordPress ga je als je bent ingelogd naar ‘berichten’ en vervolgens naar ‘Nieuw Bericht’. Eerst vul je de titel van je blogbericht in. Vervolgens kan je in het tekstvlak eronder de rest van je blog schrijven. Onder je titel verschijnt ook de URL waar jouw blog op te vinden is. Deze is pas actief als je de blog hebt publiceerd.

Blog beginnen met WordPress

Blog opslaan als concept

‘Concept opslaan’ is een functie om het bericht op te slaan, maar je blog is dan nog niet zichtbaar op de website voor anderen. Je kan het bericht dan ook op een ander moment verder af maken of bewerken. Je blog is dan altijd terug te vinden onder het kopje berichten. Een concept bericht is niet zichtbaar op de website, omdat het nog niet is gepubliceerd.

Blog beginnen met WordPress 1

Blog bekijken

Het is mogelijk om een voorbeeldweergave te zien van je blog. Dan zie je hoe je blog er uit ziet als je het zou publiceren op de website. Klik op ‘Voorbeeld’ om een voorbeeldweergave van jouw blog te zien. Deze kan je alleen bekijken als je bent ingelogd.

Blog beginnen met WordPress 1

Blog publiceren

Heb je alles nagekeken en is je bericht helemaal klaar? Klik dan op ‘Publiceren’ om jouw eerste blog te plaatsen op je website. Je blogbericht staat nu definitief op je website!

Blog beginnen met WordPress 1

Heb je meer vragen rondom het gebied van WordPress? Neem dan hier een kijkje bij onze WordPress tips pagina voor nog veel meer blogjes over alles rondom WordPress!

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds