Ben jij opzoek naar een bedrijfsstrategie voorbeeld voor inspiratie? En ben je benieuwd hoe andere bedrijven dat doen? Dan hier drie voorbeelden van succesvolle bedrijven met een duidelijke visie daarop! Een bedrijfsstrategie kan bedrijven helpen om een focus te vinden, consistente groei te ondervinden en op de langere termijn te werken. Dit zijn drie lifestyle bedrijven die je kunnen helpen een ander perspectief te geven.

Bedrijfsstrategie-voorbeeld-geïnspireerd-ace&tate

Ace & Tate – Tussenschakels elimineren

Ace & Tate, een bedrijf dat eruit springt qua bedrijfsstrategie voorbeeld. Ze wilden een hoge kwaliteit bieden, tegen een lage prijs. Door zoveel mogelijk van de activiteiten zelf te doen, en dus zo min mogelijk gebruik te maken van tussenschakels behaalden ze dit. Iets wat opvalt is dat Ace & Tate geen grootschalige marketingactiviteiten onderneemt, maar vertrouwt op de inzet van social media en de inzet van community ’s. Dit is ook te zien aan de specifieke doelgroep waar Ace & Tate zich op richt, namelijk een jong modebewust publiek van tussen de 20 en 35 jaar oud, oftewel de digital natives.

Bedrijfsstrategie-voorbeeld-geïnspireerd-hashtagworkmode

Hashtag Workmode – Onafhankelijke locaties creëren

Een andere opvallende bedrijfsstrategie voorbeeld is die van Hashtag Workmode. Ze verhuren werkplekken in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen wat zorgt voor een goede spreiding. De locaties van de werkplekken worden zelfstandig gemanaged waardoor ze allemaal een eigen karakter hebben en onafhankelijk zijn. Ook heeft Hashtag Workmode een vrij specifieke doelgroep, een niche, wat bestaat uit jonge, ambitieuze vrouwen met een eigen bedrijf.

 

Bedrijfsstrategie-voorbeeld-geïnspireerd-ace&tate

The Social Goodgirl – Become a specialist & teach


The Social Goodgirl is een bedrijf opgezet door Amber van Leeuwen, om creatieve sociale ondernemingen te helpen zichzelf via Instagram te laten zien. Haar bedrijfsstrategie voorbeeld uit zich door het helpen van bedrijven op verschillende media zoals YouTube, een blog en op Instagram zelf. Door op deze verschillende media aanwezig te zijn vergroot ze haar zichtbaarheid en spreekt ze meer mensen aan op een verschillende manier. Hierbij geeft ze ook online masterclasses voor de mensen die nog een stapje verder willen gaan, geeft ze incompany trainingen én heeft ze haar eigen Instagram-magazine GRAMMIE.

Dus, deze drie succesvolle bedrijven die gezien kunnen worden als een bedrijfsstrategie voorbeeld, hebben elk een eigen manier waarop ze hun bedrijf naar een volgende stap tillen en blijven groeien. Dit doen zij door:

  • ervoor te zorgen dat zo min mogelijk onnodige middelen worden ingezet om hetzelfde, of een hoger doel te bereiken.
  • het creëren van onafhankelijke locaties/werkplekken, waardoor elke individuele locatie zich op zijn eigen manier kan ontwikkelen  en zelfstandig kan opereren.
  • de bedrijfsstrategie voorbeeld waarbij je een specialist bent en gebruik maakt van verschillende mediakanalen om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken en de eigen zichtbaarheid te vergroten.

 

Zit er ook een bedrijfsstrategie voorbeeld bij voor jouw bedrijf? Hopelijk heb je nu wat meer inspiratie om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen!

 

bedrijfsstrategie voorbeeld inspirerend

SEO uitbesteden?

Wil je op keywords die belangrijk zijn voor jouw services en producten? Maak een afspraak voor een gratis intake om te kijken of dit iets voor jou is.