Zoom is een online tool waarmee jij gemakkelijk jouw meeting online kunt houden, zonder frustraties. Je kent het wel. Je bent aan het thuiswerken maar moet toch je collega’s spreken. WhatsApp loopt steeds vast, iemand is zijn Skypewachtwoord vergeten of je hebt geen idee naar welk scherm je collega aan het kijken is en je knikt dus gewoon maar gewoon ja. Zoom lost veel van deze problemen op.

 

Gemakkelijk in gebruik

In tegenstelling tot soortgelijke diensten is Zoom ontzettend makkelijk in gebruik. Je hebt niet per se een account nodig om gebruik te maken van de dienst, ontzettend fijn als je het maar een aantal keer hoeft te gebruiken. Ook hoef je Zoom niet te downloaden, je kan het ook via internet gebruiken. De dienst kan je gebruiken via je desktop en via je telefoon. Je bent dus niet aan je bureau gebonden tijdens je gesprek.  Je joint de meeting gemakkelijk via een gedeelde link, nooit meer een gemiste oproep dus.

Je kan Zoom via de site gemakkelijk downloaden en dit is zo gebeurd. Zelfde voor de tefeloon, deze kan je vinden in de Appstore of bij Google Play. Je kan er voor kiezen om een account aan te maken, makkelijk als je de dienst vaker gaat gebruiken. Je hoeft hiervoor alleen maar je email in te vullen.

Deelnemen aan een meeting gebeurd via een link. Hierop klik je op het afgesproken tijdstip, je zit dan automatisch in de goede meeting met alle genodigden. Zelf kan je ook een meeting hosten, dan krijg jij de link, die kan je doorsturen naar iedereen die aanwezig moet zijn bij de online meeting. Zoom is een iedeale tool om te gebruiken tijdens het thuiswerken dus.

  1.  Klik op de Zoom link, deze brengt je naar jouw online meeting 
  2. Je wordt of ingelogd met je account, heb je geen account? Geen probleem, voer de meeting ID in en het password
  3. Geef je zelf een gebruikersnaam 
  4. Soms moet je even wachten dat de meeting begint, geen paniek 
  5. De meeting begint, Zoomen maar! 

Zoom voor jouw online meeting

Om even te kletsen met zijn twee is het goed te gebruiken, maar ook voor een online meeting. Handig wanneer jij of een van je collega’s aan het thuiswerken is. Behalve dat je de webcam kan gebruiken om naar elkaar te zwaaien heeft Zoom de optie om je scherm te delen met de andere deelnemers van het gesprek. Zo weet iedereen precies waar het over gaat. Zoom neemt je gesprek op zodat je deze later kan delen. Handig voor wanneer je iets moet uitleggen of moet demonstreren en ideaal voor lesgeven op afstand.

Je kan zoom gebruiken voor een gesprek met zijn tweeën, maar je kan oneindig veel mensen toevoegen aan de meeting. Oké, 100 mensen met een limiet van 40 minuten, maar nog steeds aardige aantallen.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.

Zoom gebruiken voor een online meeting

Zoom op een rijtje:

  • Gratis te gebruiken
  • Een account is geen pré
  • Aan een meeting deelnemen via link
  • Scherm delen
  • Met veel mensen tegelijk Zoomen