Vergroot je Zichtbaarheid met de ‘Lead Machine’ Strategie

Het vergroten van je zichtbaarheid is een cruciale stap op weg naar zakelijk succes. Maar let op, wed niet op slechts 1 paard zoals alleen Instagram als lead generator. Waarom? Omdat risico’s op de loer liggen, denk maar aan account hacks of algoritme-wispelturigheid.

Om een duurzame en effectieve zichtbaarheid te creëren, moet je strategischer te werk gaan. Denk aan een veelzijdige aanpak met Google, twee socialmedia-platforms en ‘echte’ ontmoetingen.

Drie Stappen om Je Bedrijf Zichtbaarder te Maken:

De sleutel tot succes is het vinden van een geïntegreerd systeem voor deze drie zichtbaarheid-boostende opties.

  1. Your site, your home. Maak een website die authentiek is. Je hoeft niet eens per se een volledig SEO-geoptimaliseerde website te hebben. Eén parel, die naadloos aansluit bij je bedrijf, kan wonderen verrichten. Ontdek hoe je dit aanpakt in de ‘Your Dream Machine’. Voor meer details, schrijf je in voor de ‘Lead Machine’ masterclass. Bovendien is het opbouwen van voldoende leads ook dé manier om een hechte following op te bouwen door deze bijvoorbeeld aan je maillijst toe te voegen. Dit zorgt voor een meer duurzaam bedrijf. Je bent dan minder afhankelijk van bijvoorbeeld social media om je doelgroep te bereiken. 
  2. The social minimalist game! Selecteer twee platforms die passen bij je merk. Concentreer je op één platform, bijvoorbeeld Instagram, en overweeg daarnaast af en toe LinkedIn. Het geheim van zichtbaarheid ligt in authenticiteit. Wil je weten hoe? Overweeg de ‘Zuiver Zichtbaar’ cursus voor een diepgaande training of Show up!
  3. Investeer in Offline Zichtbaarheid: Persoonlijk contact leggen met mensen is cruciaal. Het creëert een blijvende indruk en stimuleert herhaalbezoeken. Overweeg deze benaderingen:
    1. Organiseer een laagdrempelige cursus voor je ideale doelgroep. Deze kan worden aangevuld met online acquisitie via Google, zoals je zult leren in ‘Your Dream Machine’.
    2. Nodig je doelgroep persoonlijk uit voor een lunch bij jou op kantoor of thuis. Dit creëert een groep gelijkgestemden die een onvergetelijke ervaring delen. Zorg voor een boeiende pitch of zelfs een interactieve discussie om je verhaal te delen.
    3. Bezoek netwerkevenementen en maak connecties. Dit kan aanvankelijk uitdagend zijn, maar het levert ongetwijfeld waardevolle contacten op.

Het feit dat je beseft dat zichtbaarheid de sleutel is tot het aantrekken van klanten is al een stap in de goede richting. Nu je weet hoe je dit op de meest effectieve manier kunt aanpakken, is het tijd om te handelen.

Definieer je kernwaarden, zoals ‘verbondenheid’, en pas je zichtbaarheidsstrategie aan om authentiek te blijven. Denk aan meer ‘real life’ lunches organiseren dan dat je heel veel posts op Instagram maakt. Ontdek je kernwaarden met behulp van onze test en maak je zichtbaarheid strategie persoonlijk en doeltreffend.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.