Ooit gedacht dat een muziekinstrument spelen je gelukkig zou maken? Of danslessen? Maar na een dansles kan je niet meer rechtop lopen van de rugpijn en geef je op. En de gitaar klinkt eigenlijk niet zo mooi als dat je had gehoopt.

‘What makes me happy’ is een vraag die veel mensen zichzelf stellen, including me.

Door de jaren hebben verschillende dingen mij gelukkig of blij gemaakt.

In 2009, voor ik fulltime Webdeveloper was, vond ik coderen ontzettend leuk. Het was als puzzelen. Ik maakte vaak sprongetjes van blijdschap als ik de code had gekraakt.

Toen visual builders hun intrede deden, was coderen minder nodig. Zo verloor ik een beetje mijn passie voor websites bouwen.

Daarom startte ik in 2012 naast het websites bouwen en SEO cursussen geven een project genaamd: Green Little Secrets. Het waren kleine terrariums gemaakt in lege sap- of wijnflessen. Ik verkocht ze uiteindelijk in Loods5 maar het was veel werk en ik verloor de passie. Dus nu alleen soms als hobby.

In 2013 begon ik met online lesgeven voor Skillshare.

In 2015. Bedacht en illustreerde ik een kinderboek met een vriendin. (Met een klap van de hamer)

In 2016-2021 was een kind baren en opvoeden het belangrijkste project what made me happy.

En nu? What makes me happy?

De laatste jaren was alleen een beetje me-time en een massage al genoeg om me blij te maken. Maar nu ik weer wat meer kan doen merk ik dat ik graag weer nadenk over wat mij gelukkig maakt.

Enkele tools die handig zijn om te weten ‘what makes me happy’

1. Belangrijk om te weten dat iets wat je nu gelukkig maakt niet altijd zo zal zijn en dat dat OK is. Je kunt voor iets kiezen wat niet voor altijd je passie blijft. Wat je niet voor altijd happy maakt

2. Kijk naar een kunstwerk voor minimaal 3 uur. Deze tool wordt ook op de kunst academy gebruikt om te bedenken dat er meer is dan je denkt. Het kan je creativiteit upliften zodat je ontdekt waarom jij inderdaad dit of dat ziet in het kunstwerk. Onafhankelijk van wat je zou moeten zien. Je voelt meer waar jij anders bent dan anderen en hoe daar een bepaald idee bij past what makes you happy…

3. Een van de meest gebruikte tools om te weten wat je gelukkig maakt is om terug te denken aan je kindertijd. Wat deed je toen graag? Is dat iets wat je nu nog steeds graag doet of zou je daar iets voor kunnen verzinnen? Ik speelde al graag computerspelletjes en vond dingen uit achter de computer.

4. Droom weg bij inspirerende (internationale) magazines.

5. Maak een moodboard in Pinterest met alle dingen die je graag zou willen doen in je leven. Vaak springt daar toch een thema uit voor wat je op dit moment het liefste wilt.

Wees niet bang om ervoor te gaan. Het is wat jou op dit moment het meest happy maakt.

Voor mij, op dit moment, What makes me happy

Op dit moment, op werkgebied, is mijn droom om een team op te bouwen met leuke vrouwen die online marketing doen op een ‘nieuwe’ manier. Uiteindelijk kan ik een geinige roman schrijven terwijl om mij heen creatieve dingen worden gemaakt om ondernemers verder te brengen met hun marketing.

Privé, What makes me happy: Ik wil wel 1 dag meer Eileen uit school halen én tijd (een ochtend) voor mezelf hebben.

Laat me graag weten wat makes you happy of wat jij graag zou willen. Of je ook echt eens de tijd hebt genomen om 3 uur naar een kunstwerk te kijken. Ik ga het doen en ik laat weten wat eruit komt.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.