Waarom linkbuilding handig is? Of beter gezegd, wanneer is linkbuilding handig? Maar ja, in Google typen natuurlijk meer mensen in ‘Waarom linkbuilding’ dus daar maak ik dan een titel van.

Ik begin namelijk nooit direct met linkbuilding nadat ik een artikel of post heb gepubliceerd. Eerst laat ik Google organisch zijn werk doen. Wel zorg ik ervoor dat een blog al via Social Media wordt aangejaagd. Dat is eigenlijk een eerste vorm van linkbuilding.

waarom linkbuilding

Want linkbuilding is dat andere websites linkjes hebben die naar jouw website verwijzen.

Wanneer en waarom ik linkbuilding instart

Even een fijn stappenplan om je artikelen, blogs of pagina’s goed neer te zetten voor Google:

  1. Doe keyword onderzoek
  2. Schrijf een SEO proof blog
  3. Zorg dat de blog traffic krijgt via Social Media.
    Tip: Zorg dus er dus voor dat je op LinkedIn ook echt naar de specifieke blog linkt die je hoger in Google wilt hebben en niet alleen naar je website.
    Tip 2: Gebruik voor Instagram voornamelijk stories om linkbuilding in te zetten.
  4. Wanneer je ziet dat je op dezelfde positie blijft hangen in Google, is het tijd voor linkbuilding actie. Waarom linkbuilding op zo’n moment goed is, is om het net even wat extra autoriteit mee te geven en een boost.

Waarom linkbuilding autoriteit betekent?

Wanneer een andere website naar je linkt, betekent dit dat je een autoriteit bent. Vooral als er heel veel websites naar je linken. En voorál als die websites universiteiten of gemeenten zijn die van zichzelf al heel veel autoriteit hebben.

Een voorbeeld waarom linkbuilding voor mijn klanten handig is

Een van mijn klanten schommelt  een beetje rond de positie 7 op het woord ‘liefdescoach’. De positie 7 is leuk, maar is het net niet.

waarom linkbuilding wanneer echt nodig

En zij is natuurlijk de beste liefdescoach van Nederland dus ik wil haar graag in de top 3 hebben. Minimaal. De top 3 posities zijn namelijk de posities waarmee je echt meer kliks per maand krijgt.

In 2023 start ik een netwerk waarmee we linkbuilding voor je regelen. En nee niet op de snelle jongens manier waarbij je op allemaal gekke websites komt te staan. Maar op een warme vrouwelijk manier. Een netwerk van websites die echt een eigenaar hebben. Een persoon die er achter zit. Niet een linkfarm. Een warm netwerk van links naar elkaar toe. En wellicht wel heel leuke business partners.

Wil je meer weten over Femalink?
Blijf op de hoogte en laat je gegevens achter hieronder.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.