Als je evenementen organiseert dan is het natuurlijk super fijn als je hoog in Google staat met je evenement. Dit kan bijvoorbeeld een training of een opleiding zijn met een startdatum of een retreat die je organiseert. Je kunt hoog scoren met een evenement door een goede SEO proof pagina te hebben voor je evenement. En vooral niet meerdere pagina’s voor hetzelfde evenement maar dan met een andere datum. Dus liever 1 pagina met daarop meerdere data mogelijkheden. Dat is al de eerste stap naar een goede vindbaarheid van je evenement, 1 goede SEO proof pagina! Daarnaast wil je ook graag natuurlijk dat de startdata meteen te zien zijn vanuit de Google resultaten. Dat staat wel heel professioneel én het kan zeker goed zijn voor je ranking. Hoe je deze structured data events in Divi WordPress plaatst wordt hier stap voor stap uitgelegd.

Stap 1: Ga naar Google webmasters

Ga naar deze website van Google webmasters. Selecteer onder website ‘evenementen’. Vervolgens vul je de url in van de pagina van je website waar het over gaat. Ga verder naar ‘taggen starten’.

Stap 2: Selecteer de gegevens

Selecteer vervolgens de gegevens die nodig zijn. Dit doe je door de tekst te selecteren en vervolgens kiezen waar die tekst bij hoort. Begin met de naam van het event. Ook selecteer je hier:

  • Het adres
  • De plaats
  • Het land

google markup data events divi wordpress name naam

  • De startdatum van het event

structured data events divi WordPress markup startdatum

Stap 4: Voeg de code toe

Hierna krijg je een code en die kopieer je. Vervolgens ga je naar de pagina van je event en hier voeg je een nieuwe module toe met code (onderaan je pagina/bericht). In deze module plak je dan de code die je eerder hebt gekopieerd.

Structured data events in Divi WordPress

Stap 5: Controleer of het goed is gegaan

Om te kijken of Google alle gegevens goed heeft doorgekregen ga je hier naar  de website validator. Vul hier de url van je pagina in. Vervolgens krijg je te zien of er een error is met de code. Ook krijg je dan te zien wat er nog ontbreekt aan je code

Door middel van de structured data events in Divi WordPress te plaatsen verbeter je de seo van je website!

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme