Als je site al een hele tijd bestaat, staan er vast een aantal berichten of blogs op staan die niet meer relevant zijn. Deze wil je het liefst verwijderen. Maar, dat moet je niet zomaar doen.

Verwijderen is 404 error

Als je er voor kiest om je pagina of blog te verwijderen zonder dit aan Google te melden, dan gaat dat ten koste van je vindbaarheid. Google heeft je pagina namelijk nog wel geregistreerd (geindexeerd) én zal deze laten zien in de zoekresultaten. Als je bezoekers dan op deze link klikken krijgen ze een 404 error-pagina. Daar worden je bezoekers en Google beiden niet blij van. 

Alternatieve oplossingen

Het is dus duidelijk: je pagina verwijderen is niet slim. Maar, wat moet je dan wel doen? Als je pagina bijvoorbeeld niet meer relevant is, maar de info op een andere pagina beter staat, kan je daar naar verwijzen. Dat doe je door een 301 redirect aan te maken. Als je oude pagina opduikt in de zoekresultaten en de bezoeker klikt er op, komen ze op de nieuwe pagina waar je wel nog tevreden over bent. Geen ontevreden bezoekers, geen ontevreden Google en geen onbelangrijke pagina’s!

Een andere manier om je pagina te veranderen in plaats van te verwijderen, is door de content te updaten / herschrijven. Je kan namelijk eenvoudig de inhoud herschrijven en je pagina hernoemen zodat je een hele nieuwe post hebt. De oude link bestaat nog, maar je oude, irrelevante inhoud is er niet meer.

 

— geschreven door Inge Fransen —

 

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

zelf seo doen? Waar begin je.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.