Hoe ik omga met Instagram en SEO zodat dit allebei wordt versterkt? Dat doe ik door middel van enkele regels die ik voor mezelf heb gesteld voor Instagram. Wellicht is het handig om ook voor jouw website, SEO en Instagram op deze manier te gaan werken.

Instagram & SEO: hoe kan dit elkaar versterken?

Momenteel krijg ik via Instagram de meeste clicks per maand als je kijkt naar al mijn social media. Dit komt vooral omdat ik Instagram erg leuk vind en hier veel energie in stop. Daarnaast heb ik gemerkt dat via Instagram bovendien een hele goede conversie plaatsvindt. Van de enkele clicks die er komen, komen er ook veel mensen naar mijn SEO cursus.

 

Zit jouw doelgroep ook echt op Instagram?

Het feit dat er veel bezoekers van Instagram naar mijn website komen en daar ook nog eens andere pagina’s bezoeken, lang blijven hangen of zelfs iets kopen ziet Google als een goed teken. Het geeft mijn website eigenlijk wat extra punten. Want ik geef de bezoeker (via Instagram) iets waar die naar op zoek is. Op deze manier kun je via Instagram SEO versterken. Want je zorgt ervoor dat er meer relevante bezoekers naar je website komen die jouw website waarderen. Dit zorgt ervoor dat je extra Google ‘punten’ krijgt en zo hoger in de zoekmachines wordt gezet.

Een van mijn regels voor Instagram & SEO is dus dat Instagram gebruikers ook echt je doelgroep zijn.

instagram seo

De andere regel die ik voor mezelf heb gesteld voor om Instagram en SEO elkaar te laten versterken lees je hieronder.

Kies één pagina of post voor je Instagram bio

Gebruik liever geen Linktree of andere tools om naar je website te verwijzen. Kies liever één pagina waar het product of de dienst op staat die jij graag wilt verkopen via Instagram voor een wat langere tijd. Ik verkoop daarom alleen mijn SEO cursus op Instagram. Dit is mijn meest laagdrempelige en goedkope product waarbij je echt in contact komt met mij. Bovendien geef ik de SEO cursus op een laagdrempelige en leuke manier en dit is waar de Instagram bezoeker naar op zoek is. Een leuk event waarbij je ook nog iets opsteekt.

Het voordeel van één pagina in plaats van bij elke blog weer een nieuwe pagina, is dat juist die pagina alleen extra waarde / extra punten van Google krijgt.

hoe meer bezoekers via Instagram naar die pagina komen hoe beter, want Google houdt ervan als je een beetje sociaal bent.

Dus als je mensen via Linktree naar je website laat gaan, dan weet Google niet dat dit via een social medium komt.

Je kunt wel in je stories linken naar je posts of andere pagina’s die je aandacht wilt geven. Helaas moet je dan wel eventjes 10.000 bezoekers zien te krijgen. Hoe je dit in relatief korte tijd voor elkaar kunt krijgen (zoals ik in 6 maanden) zal ik binnenkort in een blog optypen.

Wil je meer weten over hoe je beter vindbaar kunt worden? Kom naar de SEO cursus!

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

instagram seo

This will close in 20 seconds