Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om vanaf een pagina  in jouw site weer terug te komen naar de homepage. Je kan een home button in je menubalk plaatsen of je kan via het logo naar de homepage gaan. Hier een paar redenen waarom je wel en niet een home button in je website menu zou moeten plaatsen.

 

Waarom wel een home button in je website menu

Als de bezoeker nog niet weet dat als je op het logo klikt je op de homepage komt, dan is het goed om te doen.

Welke bezoeker weet dit vaak niet? Ik zit vaak naast mijn klant die aan het navigeren is over verschillende websites. Zodra ze niet super jong en techy zijn, weten ze dit niet. Dus daarom bedenk ik vaak of de doelgroep inderdaad behoort tot een beetje de wat jongere of techy doelgroep. Dan kan de home button weg. Is dit niet het geval, dan kun je maar beter een home button in je website menu zetten.

Een andere reden om je home button wel in je menubalk in je website te zetten is als je logo geen link naar de homepage is. Maar dat is ook niet zo gebruiksvriendelijk dus dan zou ik zeker vragen of je webbouwer dit aanpast.

Het is dus verstandig om onderzoek te doen naar wie de doelgroep is en waar zij naar zouden zoeken en of daarbij een home button in de website menu nodig is. Door de menubalk te optimaliseren zorg je uiteindelijk voor meer verkopen.

home-button-website-wel

Waarom geen home button in je website menu?

Veel website eigenaren kampen met ruimte gebrek in hun menubalk. Om die reden zou je bijvoorbeeld er voor kunnen kiezen om geen home button in je website te hebben.

Een andere reden is dat hoe minder menu items er in de menubalk staan, hoe overzichtelijker. En dus hoe sneller mensen op je website kunnen navigeren naar de juiste pagina’s.

Dit zorgt ervoor dat ook eerder zullen kopen of een lead worden. Het is dus erg belangrijk dat de menubalk overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is. 

Enthousiast geworden over het optimaliseren van jouw menubalk? Dan is de menubalk cursus iets voor jou!

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds