Wanneer je je eigen website maakt is behalve content het kleurgebruik op je website ook heel erg belangrijk. Met het juiste kleurenschema kan je website gebruikers aantrekken. Verkeerde tinten kunnen een negatieve invloed hebben op je blog. De kleuren moeten matchen met de mood van je website en de kleurencombinaties moeten goed doordacht worden. In deze blog lees je hoe je de juiste kleuren moet kiezen op je website.

Enkele tips voor hoe kleuren kiezen website:

  • Zorg er voor dat er een eenheid komt en niet teveel kleuren (bijv 2 hoofdkleuren.)
  • Gebruik ook herkenbare kleuren voor linkjes (niet te licht).
  • Zorg dat de foto’s ook een beetje in lijn zijn met deze kleuren, eventueel met een filter.

Uitleg kleurenschema’s kiezen

Je hebt verschillende soorten websites die handig zijn om kleuren te kiezen zoals coolors. 

Op de website kan je kiezen om zelf je kleurenschema te kiezen of om te kijken welke je mooi vind. Als je zelf je kleurenschema in elkaar wilt zetten kies dan voor “Start the generator”. Je komt dan op het startscherm en met de spatiebalk kan je telkens een ander kleurenschema zien.

 

Hoe kleuren kiezen website

Als je de kleur net iets lichter of donkerder wilt klik dan op de color naam en selecteer “picker”. Vind je de kleur mooi? Klik dan op het slotje.

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.

hoe kleuren kiezen website
hoe kleuren kiezen website

Nu je de juiste kleuren schema’s hebt uitgekozen moet je het opslaan. Als je ook een account aanmaakt kan je gelijk al je kleurenschema’s zien.

hoe kleuren kiezen website

Kleurenpsychologie

Voordat je de kleuren kiest voor je website is het belangrijk om de kleurenpsychologie te weten. Mensen associëren kleuren met bepaalde gevoelens of dingen. Voorbeelden daarvan zijn:

1. Zwart: Krachtig, mysterieus
2. Wit: Hoop, puur en goedheid
3. Groen: Leven, natuur en groei

Waarom kleuren kiezen voor je website belangrijk is

Het is van belang wat je wilt uitstralen als bedrijf op je website. Het is een enorm aspect van branding. De kleuren van je website moet ook passen bij je logo. Je bedrijf wordt namelijk vaak herkent aan het kleurgebruik. Het moet ook het doel van de website goed ondersteunen. Verschillende redenen waarom kleuren kiezen voor je website belangrijk is:

  • Kleuren presenteren je visuele identiteit.
  • Kleuren geven een eerste indruk
  • Kleuren maken emotionele connecties

En nu aan de slag! 

 

 

Hoe kleuren kiezen website