H1 tag / kopje verkleinen

Veel mensen vinden de H1 tag, oftewel een Kop 1, op hun webpagina te groot. Zodoende gebruiken zij geen H1 tag op hun pagina. Ze gaan dan liever voor een dikgedrukte tekst of een kleiner kopje. Toch is dat niet zo verstandig. Google houdt namelijk wel van H1 tags. Hoe groot ze ook zijn ;).

h1 tag verkleinen

Maar vrees niet want je kunt deze H1 tag / kopje gewoon verkleinen. Je kan in elk geval zelf zien hoe groot je deze wilt hebben door het uit te testen in je browser. Dit doe je door gebruik te maken van de Google Chrome browser.

Verklein je H1 tag met Google Chrome

In Google Chrome ga je naar je website toe en met je cursor op de H1 tag of het kopje staan die je wilt verkleinen. Dan klik je op je rechtermuisknop. Vervolgens komt er een pop up omhoog waarbij je kiest voor ‘Inspect’.

De rest kun je kijken in dit korte filmpje over het verkleinen van de H1 tag.

 

Wanneer je weet hoe groot je deze H1 tag wilt hebben en je deze nieuwe styling-code hebt gekopieerd. Zet het in de CSS van je thema (in je thema-opties) of vraag je webbouwer om het in het CSS te zetten. (Dit hoeft normaliter niet meer dan 10-15 min te kosten, incl. inloggen e.a.).

Wil je zelf de code in je CSS zetten en meer leren dan alleen een H1 tag in veranderen?
Become a Code Goddess via de online CSS cursus.

 

h1 tag verkleinen
WordPress H1 tag kopjes verkleinen

This will close in 20 seconds