Als je hard je best doet om je positie in Google te verbeteren via SEO, dan wil je natuurlijk ook je Google positie checken. Gelukkig kan je gewoon zelf je positie checken. Dat kan met verschillende online tools. Via Ranks.nl of de Google Webmaster Tools gaat dat het makkelijkste.

Google positie checken op Ranks.nl

Een van de manieren is je Google positie checken via Ranks.nl. Via de ‘Page Analyzer’ van Ranks kan je zien hoe je pagina’s scoren in Google. Dit kan zowel met een gratis als een betaalde account op de site. Op de homepage van Ranks.nl kan je een free plan kiezen. Zo kan je gratis kijken hoe je er voor staat in de zoekresultaten van Google. Vervolgens kopieer je de URL van de site of pagina waarvan je de rank wil checken en plak je deze in de URL-box op Ranks.nl. De box eronder waar je een keyword in kan vullen, mag je overslaan.

Google positie checken SEO positie

Uit de resultaten die je krijgt, zie je welke keywords er volgens Google het meest belangrijk zijn voor je positionering in de zoekresultaten. Alle letters achter de keywords hebben een andere betekenis. Deze worden hier verder uitgelegd. Uit Ranks.nl kan je niet alleen je positie in Google checken, maar weet je ook meteen waar er nog verbeterpunten zijn waardoor je nog beter kan scoren. Stel dat je score in Ranks 0 is, dan hoeft dat niet te betekenen dat je niet in de Google zoekresultaten voorkomt. Ranks is namelijk gebaseerd op Amerikaanse data. Als je hier wel in voor komt, betekent het dat je het juist heel erg goed doet. Om je Google positie te checken met Nederlandse data, kan je beter de Webmaster Tools gebruiken.

De voordelen van Ranks op een rijtje:

  • Je kan er eenvoudig én gratis je Google positie checken
  • Je krijgt ook meteen inzicht in je keywords
  • Als je in Ranks verschijnt, weet je dat je het heel goed doet

 

Positie in Google checken met de Webmaster Tools

Via de Google Webmaster Tools kan je ook je Google positie checken. Eerst moet je natuurlijk je site hebben geverifieerd, maar als je dat eenmaal hebt gedaan, kan je heel makkelijk inzicht krijgen in je positie en het aantal clicks. Je kan je Google zoekresultaten positie checken door de Zoekanalyse van de Webmaster Tools. Naast dat de Zoekanalyse laat zien op welke plaatsen je pagina’s verschijnen in de zoekresultaten, maar dus ook hoe vaak bezoekers daadwerkelijk via de zoekresultaten op je site klikken. Je kan heel makkelijk filteren op bijvoorbeeld een datum of op welke apparaten je bezoekers zitten.

Voordelen van Webmaster Tools voor positie in Google checken zoeken op een rijtje:

  • Ook gebaseerd op Nederlandse data, dus minder kans op geen verschijning in de zoekresulaten
  • Kan makkelijke via je Webmaster Tools; geen nieuwe inlog nodig
  • Je krijgt meteen inzicht in het aantal kliks en op welke manier mensen op je pagina komen

Zowel ranks.nl als de Google Webmaster Tools zijn handige tools om online je Google positie te checken. En vanuit daar kan je weer verder gaan met het optimaliseren van je site zodat je, de volgende keer als je checkt, nog hoger scoort.

Google positie checken SEO positie

zelf seo doen? Waar begin je.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.