Een eigen bedrijf starten betekent dat je soms al heel veel ideeën hebt maar niet weet welke je moet kiezen. Of dat je niet weet hoe je op ideeën moet komen om je eigen business mee te beginnen.

Deze tools die ik met je ga delen, zorgen dat je ideeën krijgt voor je eigen bedrijf die meteen zorgen voor het feit of je weet of het een succes wordt. Ze geven namelijk aan of er ook behoefte is aan jouw ideeën.

Eigen bedrijf starten ideeën-tool, number one

De tool waarmee makkelijk erachter komt wat voor ideeën goed zouden zijn voor een eigen bedrijf is Answer the public. Een tool waarmee je elke dag een rapport kan maken met resultaten waar (veel) mensen op zoeken. Het ene idee is interessanter dan het andere doordat je ziet dat er vaker op gezocht wordt in Google. Dat betekent dus dat er meestal meer behoefte aan is.

De gratis versie geeft helaas niet altijd de zoekresultaten weer dus dan weet je niet of er een heel klein beetje behoefte aan is of heel erg veel. Dat is natuurlijk wel de bedoeling.

eigen bedrijf starten ideeen

Is er vraag naar je ideeën?

Deze tools geven je inzicht of er ook echt vraag is naar je eigen bedrijf ideeen. Deze zijn er in 2 varianten die ik kan aanraden:

  1. de KW finder. Je kunt deze eerst even gratis uitproberen. Daarna wordt deze tool al snel 30 euro per maand maar deze kun je via mij wat goedkoper krijgen. (sla daarvoor even deze blog ergens op zodat je er daarna weer gebruik van kunt maken, binnenkort gaat de prijs omhoog, nu een actie.). Hieronder zie je een voorbeeld voor als je denkt aan het geven van een cursus ‘vloeiend engels spreken’. Wellicht is dat een van de vaardigheden die jij in huis hebt, en kun je dat andere leren.
    eigen bedrijf starten ideeen
  2. Een andere, iets ingewikkelder tool, is de Adwords keywordplanner. Zet je al Adwords (advertenties via Google in?) dan kun je deze heel simpel aan de slag gaan. Helaas is het wel nodig om een campagne te hebben die ook kliks oplevert dus ben je toch al snel wel weer behoorlijk wat geld kwijt in de maand. Je kunt dus ook via mij deze tool gebruiken, dan krijg je er ook een video bij hoe je deze tool het beste kunt gebruiken.

Ga op onderzoek uit met jouw rugzakje, de tools en vaardigheden die jij hebt. Stop ze in deze tools en kijk in hoeverre dit al hout snijd in de vragen die mensen stellen aan Google. Zo weet jij of er behoefte is aan het idee waarmee jij je eigen bedrijf wilt starten.

Go for it, zou ik zeggen. Er is voor iedereen wel een speciale niche waar je je in kunt bevinden.

Volg de Lazy Lead Machine masterclass om te kijken wat voor jou kan gaan werken.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.